A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Про прекрасну вишивальницю, лялькарку, писанкарку, дизайнерку і велику патріотку Любов Дмитрівну Сиворог

Дата: 28.04.2021 23:07
Кількість переглядів: 524

Фото без описуЇї  умінню і таланту дивуються дорослі і малі, майстри народної вишивки і ті, хто у своєму житті не зробив жодного стібка. Кожна  робота – то окремий куточок нашого безмежно цікавого та різнокольорового світу.  «Як фотографії» – кажуть діти, розглядаючи пейзажі, майстерно вишиті  Любов’ю  Дмитрівною  Сиворог.  «Скільки ж це праці!» – хитають головами жінки для яких вишивка хоч і є улюбленим заняттям, та все на неї не вистачає часу. «Це ж яке терпіння у людини!» – кажуть, розглядаючи вишиті мініатюри, чоловіки.

Вишивкою Любов Дмитрівна зайнялась лише коли вийшла на пенсію. Завжди організована, комунікабельна, ініціативна жінка, яка працюючи у медицині звикла до бездоганного порядку, отримавши від  життя вільний час, не могла дозволити собі не використовувати його розумно і з користю. За ці роки вишиваний доробок майстрині складає сотні робіт. Серед них: портрети,  пейзажі, натюрморти, серветки, рушники, покрівці…

Надзвичайно цікава серія картин на козацьку тематику.  Кожна з цих картин – сюжет з життя козаків.  Розглядаючи їх, мимоволі  задумуєшся над життям кожного з персонажів, зображених на полотні.

Її вишивані картини, рушники, одяг, ляльки-мотанки, писанки, випічка, в’язані вироби неодноразово виставлялись у Ободівському, Тростянецькому та Вінницькому краєзнавчих музеях, були окрасою  під час проведення державних та народних свят як у рідному селі, так і далеко за його межами.

У кожну роботу рукодільниця вкладає частинку своєї душі і це тепло, спокій, гармонія, позитивна енергетика не покидає серце кожного, хто побував серед її робіт. А секрет майстрині досить простий – всі свої роботи вона робить  з любов’ю.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати кімнату майстрині, яка розміщена в приміщенні Ободывського краэзнавчого музею, доповнену її новими роботами!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних