A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Прокуратура на сторожі Закону!

Дата: 05.05.2021 11:11
Кількість переглядів: 447

Боротьба із злочинністю і, зокрема, зі злочинами проти громадського порядку та моральності розглядається сьогодні як один з пріоритетних напрямів внутрішньої політики України, спрямованої на захист прав, свобод і законних інтересів людини.

         Кримінальним кодексом України встановлена відповідальність за злочини проти громадського порядку та моральності в окремому ХII розділі Особливої частини. Позитивним моментом стало і прийняття Верховною Радою України низки таких нормативних актів: Закону України «Про охорону культурної спадщини», Закону України «Про поховання та похоронну справу», Закону України «Про захист суспільної моралі», Закону України «Про охорону археологічної спадщини» та ін., які в основному регламентують суспільні відносини, що виникають у цій сфері.

Незважаючи на це, 02.04.2021 до відділення поліції №2 Гайсинського районногоуправління поліції ГУНП у Вінницькій області надійшло повідомлення про те. що на території кладовища в с. Летківка Гайсинського району невідома особа пошкодила могильні плити в кількості 8 штук та хрест.  

         Цього ж дня, відомості про вчинене кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1  ст. 297 КК України – наруга над могилою, за що передбачено покарання у виді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Даний склад злочину, відносить

В ході досудового розслідування, яке проводилось під наглядом процесуального керівника Тростянецького відділу Гайсинської окружної прокуратури, вдалось встановити винуватця даного злочину, яким виявився малолітній житель смт. Тростянець. Крім того, злочин він вчинив перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння у нічний час доби.

Згідно ч. 2 ст. 97 КК України, до малолітнього будуть застосовані примусові заходи виховного характеру.

За результатами досудового розслідування буде вирішено також питання про відповідальність батьків малолітнього, у відповідності до ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які неналежним чином виконують свої батьківські обов’язки щодо виховання дитини, що призвело до вчинення малолітнім злочину, більш того, в стані алкогольного сп’яніння.

 

Виконувач обов’язків

начальника Тростянецького відділу

Гайсинської окружної прокуратури                                                      Ю. Чудак

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.