A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Напередодні Дня Конституції України відбулись урочистості

Дата: 25.06.2021 22:01
Кількість переглядів: 427

Фото без описуЛюбіть Україну у сні й наяву,
Вишневу свою Україну,
Красу її, вічно живу і нову,
І мову її солов’їну.

 

Є дати, які укріплюють нації, виражають дух народу, символізують його славне  минуле, сьогодення й майбутнє. До їхнього числа, безумовно належить День Конституції України – свято волі, миру і доброї злагоди всіх громадян на основі закону і справедливості.

25 років тому відбулась справді значима історична подія в нашій країні, вперше за її історію був прийнятий принципово новий Основний закон, який визнав вищою цінністю людину, її права і свободи, який встановив основи організації державної влади, що здійснюється  на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу,  судову та гарантує місцеве самоврядування.

Сьогодні 25 червня в залі сільського Будинку культури відбувся святковий концерт з нагоди відзначення державного свята  - 25-ї річниці  Конституції  України.

Ведучі заходу нагадали присутнім, що 28 червня 1996 року в житті українського народу й української держави сталася історична подія. В результаті тривалого і напруженого конституційного процесу була прийнята Конституція України, і цього року відзначається 25-та її річниця.

Заходи розпочалися під звучання Гімну України. З вітальним словом до присутніх звернувся Ободівський сільський голова Костянтин Ременюк, щиросердно привітав усіх зі святом та побажав «Перед усіма нами – як громадою – стоїть важливе завдання: об'єднати зусилля і самовіддано працювати на благо нашої територіальної громади. Впевнений, що разом нам вдасться досягти поставленої мети. Перша в Європі Конституція Пилипа Орлика - це безсмертна слава української думки і української свободи. Вся наша подальша історія засвідчила – в народній пам’яті прагнення свободи залишилось назавжди. Щиро зичу усім Вам миру, родинного затишку і достатку, розуміння, злагоди, кипучої життєвої енергії, трудових звершень в ім'я рідного краю та України!».

Учасники зібрання відрядили делегацію для покладання корзини квітів до пам’ятника загиблих воїнів-земляків та вшанували хвилиною мовчання тих,  які ціною власного життя здобували свободу та незалежність України.

Святковий захід продовжився дивовижним концертом, який підготували працівники та учасники художньої самодіяльності комунальної установи "Центру культури та дозвілля Ободівської сільської ради".



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних