A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Бібліотекарі представили на розсуд користувачів книжкову виставку «Конституція – основний закон для влади і громади»

Дата: 25.06.2021 15:15
Кількість переглядів: 382

  Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України. Конституція – це основний державний документ, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування органів влади, виборчу систему, права й обов’язки держави, суспільства та громадян.

    «Оберіг нашої державності» – аукціон знань.Ми – Українці, єдиний народ, який поважає Закон і любить свою Батьківщину. Бібліотекарі філій Публічної бібліотеки  підготували низку заходів до Дня Конституції України, що наша громадськість святкуватиме 28 червня. Вашій увазі пропонуємо найцікавіші моменти бібліотечних заходів.

    Бібліотекарі представили на розсуд користувачів  книжкову виставку  «Конституція – основний закон для влади і громади» ,  ознайомили присутніх з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкували шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України.

    З нагоди Дня Конституції України  бібліотекарі-філії  разом з дітьми взяли участь у вікторині “Правова відгадайка”, під час якої юні читачі разом із бібліотекарем шукали правопорушників у відомих казках та літературних творах, а також ознайомилися з книжковою викладкою “Є права – значить є надія”.

    В рамках святкування Дня Конституції України представлено книжково-ілюстративну виставку «Конституція України – погляд у майбутнє».

    Мета виставки: ознайомлення користувачів з історією створення Конституції України та основними її засадами; формування правової культури та отримання знань про конституційні права і свободи; популяризація бібліотечних фондів.

     Для молодих користувачів провели аукціон знань «Оберіг нашої державності». Бібліотекарі розповіли  присутнім, про те як «народжуються» закони; пояснили, що Конституція надає дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною. Представили книжкову виставку, де читачам була запропонована правознавча, історично-довідкова  література. Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції та відображає найважливіші шляхи становлення українського конституціоналізму, що триває і зараз.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.