A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Повідомлення про необхідність укладення договорів на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання

Дата: 06.07.2021 08:24
Кількість переглядів: 338

АТ «Вінницягаз» доводить до відома співвласників багатоквартирних будинків наступне.

Верховна Рада України внесла зміни Закону України «Про житлово-комунальні послуги», які набрали чинності 1 травня 2021 року.

Згідно ст. 19, п.3: «Для забезпечення безпеки газопостачання та готовності внутрішньобудинкових систем газопостачання дво- або багатоквартирного будинку до надання послуг з розподілу та постачання природного газу співвласники такого будинку ..мають укласти договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку з оператором газорозподільної системи або іншим суб’єктом господарювання, який має право на виконання таких робіт».

Договір укладається співвласниками будинків  або за їхнім рішенням - об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку, управителями, іншими уповноваженими співвласниками особами.

ПОСЛУГА Є РИНКОВОЮ. Співвласники можуть самостійно обрати надавача послуг, як зазначено у тексті закону: «оператора газорозподільної системи або іншого суб’єкта господарювання, який має право на виконання таких робіт».

Згідно ст. 14, п.2: «Технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем електропостачання та газопостачання здійснюються суб’єктом, визначеним співвласниками багатоквартирного будинку, за рахунок співвласників».

 У разі укладення такого договору за технічне обслуговування та безпечну експлуатацію внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку несе відповідальність оператор газорозподільної системи або інший суб’єкт господарювання, з яким укладено договір.

Якщо відповідний договір співвласниками багатоквартирного будинку (або за їхнім рішенням - управителем багатоквартирного будинку, об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку, іншою уповноваженою співвласниками особою)  не буде укладений, вважається, що такі співвласники автоматично  приєдналися до типового договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку з оператором газорозподільної системи, на території ліцензійної діяльності якого розташований відповідний будинок.

Більш детальна інформація міститься в положеннях ст.19 чинної редакції Закону України “Про житлово-комунальні послуги”.

За додатковою інформацією звертайтесь до контакт-центру за тел. 067 01 10 104, 0432 509 104 або до Управління зовнішніх комунікацій АТ «Вінницягаз» за тел. 067 433 22 89.

 

Повідомлення розміщено відповідно до вимог Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг”

від 03.12.2020 № 1060-IX


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.