A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

«Ой на Івана, тай на Купала…»

Дата: 06.07.2021 23:22
Кількість переглядів: 513

Фото без описуСьогодні 06 липня 2021 року на березі  ставка  Лебедине озеро в с.Ободівка проводиться народне свято Івана Купала. Це - одне з найпопулярніших язичницьких свят краси, молодості і самоочищення, які пам'ятає наша історія. Купало символізує найвищий культ – культ Сонця. Головними атрибути і символами свята є вогонь і вода. Традиції святкування Івана Купала дійшли до нашого часу. 

Одним з найбільш пам'ятних обрядів свята був пошук квітучої папороті. Вважалося, що тільки сміливі, чисті серцем і добрі люди можуть відшукати квітку папороті в ніч на Івана Купала. А той, хто відшукає, зможе розуміти мову тварин і навчиться знаходити заховані скарби. 
Коли милуєшся розмаїттям зелені, затишними куточками, високим небом, що віддзеркалюється у воді , мимохідь переконуєшся, що легенда про чарівну квітку папороті могла народитися саме тут, у нашому краї.
Сільський голова Костянтин Ременюк привітав жителів громади та гостей зі святом, побажав,  щоб купальська магія оберігала  їхні оселі від усього злого, вселяла любов і добро у душі і помисли.
Це свято неможливо уявити без ворожіння з вінками, які пускають на воду. Саме тому дівчатка змагалися у конкурсі «Плетіння віночків», а присутні оплесками визначали найкращий .
Невід’ємною частиною купальського вечора є пісні і танці. Вихованці  гуртків та учасники  народної самодіяльності додали запалу усім присутнім цікавою розважальною програмою, до якої входять не тільки пісні та танці, а й театралізоване дійство. Також проведено цікаві конкурси для глядачів.
 Святкування такого масштабу вже давно не пам’ятає наша громада, адже карантинні обмеження внесли корективи в життя людей  і їх дозвілля. Тому сьогодні на народні гуляння завітало багато жителів не лише села Ободівки, а й інших населених пунктів громади. 
Для всіх бажаючих на території проведення свята працювали торгівельні точки з продуктами харчування та напоями. Присутні мали змогу поласувати смачною юшкою. Для малечі було організовано батути. Посмішки на обличчях дорослих і малих стали найкращою винагородою для організаторів свята.
Сільський голова висловлює подяку за допомогу в організації та проведенні свята ТОВ «Ободівка – Агро», місцевим підприємцям, працівникам закладів культури, жителям територіальної громади та виконавчим органам Ободівської сільської ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних