A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Дитяча злочинність – наслідок бездоглядності батьків

Дата: 07.07.2021 15:55
Кількість переглядів: 363

Фото без опису    Однією з причин зростання правопорушень серед неповнолітніх є послаблення виховної функції сім’ї або відсутність догляду та контролю за поведінкою дитини з боку батьків. Найбільшу криміногенну небезпеку становить формування у сучасних підлітків потреби в алкоголі або наркотичних речовинах, що спонукають їх до пошуків будь-яких шляхів отримання коштів для їх купівлі, призводить до зняття соціального контролю, імпульсивної, неконтрольованої поведінки.

    Діти позбавлені батьківської уваги, можуть стати на шлях бродяжництва, протиправних, злочинних вчинків.
До того ж, значна кількість неповнолітніх, які вчиняли протиправні дії набували першого досвіду вживання алкоголю у власній сім’ї, де пиячили батьки.
Загрозою для таких дітей може стати насильство з боку дорослих. Діти йдуть на вулицю де отримують не позитивне виховання і догляд батьків, а «виховання вулиці», яке призводить до тих самих асоціальних проявів щодо однолітків та дорослих. Жорстокість знищує позитивну свідомість неповнолітніх членів сучасного суспільства.
    Отже, відсутність контролю з боку батьків, бездоглядність, байдуже ставлення батьків до проблем своїх дітей створюють широке коло проблемних питань, що стосуються здоров’я, розвитку дітей, засвоєння ними необхідних правил та норм, спричинюють небажані та небезпечні поведінкові прояви і, як наслідок, – зростання дитячої злочинності.
Вищезазначена проблема не повинна залишати байдужим жодного свідомого громадянина, оскільки у фізичній та моральній занедбаності дітей криється джерело небезпеки для майбутнього суспільства, його здоров’я та моральності.
    З метою подолання основних причин дитячої бездоглядності працівники служби у справах дітей намагаються ще на ранній стадії виявляти сім’ї, які неспроможні виконувати виховні функції, вживають заходи для запобігання соціальному сирітству, наголошують батькам на необхідності створення належних умови для всебічного розвитку та виховання дітей, інформують про форми сімейного виховання.
    Та найголовніше, що необхідно зробити – повернути дітям відчуття безпеки та відновити довіру до суспільства, створивши всі необхідні умови для виховання та розвитку, оточивши їх атмосферою особливої уваги і турботи в рідній сім’ї.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних