A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Про діяльність Гайсинської окружної прокуратури

Дата: 13.07.2021 14:47
Кількість переглядів: 284

Фото без опису   З 15 березня 2021 року у зв’язку із реформуванням органів прокуратури розпочала свою роботу Гайсинська окружна прокурора якою досягнуто наступних результатів.

   Так, за позовами окружної прокуратури судами відкрито проваджень на суму 52,2 млн. грн., задоволено 3 позовних заяви на суму 50,1 млн. грн. Добровільно відшкодовано відповідачами за закритими справами на суму 13 тис. грн. У провадженні судів ще перебуває 11 позовів прокуратури на суму 5,7 млн. грн. В органах державної виконавчої служби перебувало на виконанні рішень судів за позовами окружної прокуратури на суму 2,1 млн. грн., із яких реально виконано рішень судів на суму 218 тис. грн., в т.ч. на суму 190 тис. грн. за рішеннями судів цього року.

   З пріоритетних напрямків діяльності прокуратури є захист інтересів держави кримінально-правовими заходами в бюджетній, земельній сфері, природного середовища, протидія корупції. Зокрема до судів прокурорами спрямовано 16 обвинувальних актів у вказаних категоріях у яких встановлено збитків на суму 1,3 млн. грн. З метою забезпечення відшкодування збитків на підставі ухвал слідчих суддів накладено арешт на майно на суму 851 тис. грн., в т.ч. на понад 26 га землі, а також арешт на майно в сумі майже 166 тис. грн. з метою забезпечення конфіскації майна обвинувачених осіб. Заявлено позовних заяв у цих кримінальних провадженнях на 112 тис. грн. Добровільно відшкодовано заподіяної підозрюваними у вчиненні кримінальних правопорушень особами шкоди на суму 33,5 тис. грн.
    Під час підтримання обвинувачення в судах прокурорами окружної прокуратури взято 197 участей в розгляді судами кримінальних проваджень, в т.ч. з ухваленнями судами 70 вироків, 34 участей в розгляді судами питань, пов’язаних з виконанням вироків, у розгляді судами 2 клопотань про застосування до осіб примусових заходів виховного та медичного характеру. На підставі угод було ухвалено 22 вироки, в т.ч. 14 угод з прокурорами про визнання винуватості.

    З питань нагляду прокуратурою за додержанням законів органами поліції, які здійснюють досудове розслідування в межах своїх повноважень на території Гайсинського району, в слідстві та дізнанні поліції перебувало 4763 кримінальних проваджень, у яких 17 прокурорів окружної прокуратури здійснювали процесуальне керівництво під час якого ними було надано 214 письмових вказівок на проведення необхідних слідчих (розшукових), негласних слідчих (розшукових), інших процесуальних дій. Також прокурорами скасовано 17 незаконних постанов слідчих та дізнавачів про закриття кримінальних проваджень, виявлено 7 кримінальних правопорушень, які раніше не були обліковані поліцією. За допущені працівниками поліції порушення вимог закону при здійсненні оперативно-розшукової діяльності окружною прокуратурою внесено 6 документів реагування за результатами розгляду яких притягнуто до дисциплінарної відповідальності 4 працівників поліції. Прокурорами перевірено 63 оперативно-
розшукових справи, надано 10 письмових вказівок оперативним підрозділам на проведення необхідних оперативно-розшукових заходів.

    Окружною прокуратурою при здійсненні нагляду за додержанням законів щодо виконання судових рішень у кримінальних справах, при застосуванні заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, внесено 36 документів реагування за результатами розгляду яких 18 посадових осіб було притягнуто до дисциплінарної відповідальності, скасовано чи приведено у відповідність до законодавства
10 незаконних рішень.

     Окружною прокуратурою, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції, внесено 11 подань на виявлені порушення при проведенні закупівель за бюджетні кошти, а також при поданні суб’єктами подання щорічних декларацій, за результатами розгляду яких відповідними керівниками підприємств, установ та організацій, де працюють особи, які допустили правопорушення проведені службові розслідування на підставі яких 16 осіб притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

     З часу утворення окружною прокуратурою вирішено 116 письмових звернень, здійснено 48 публікацій в газетах, в інтернет виданнях, на радіо, а також надано 16 інформацій в органи влади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних