A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Лісівники Вінниччини разом з територіальними громадами активно працюють над реалізацією державної екологічної ініціативи «Масштабне заліснення України»

Дата: 13.08.2021 10:33
Кількість переглядів: 636

Указом Президента України від 7 червня 2021 року № 228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» започатковано з 2021 року реалізацію екологічної ініціативи «Масштабне заліснення України» з висадкою 1 млрд. дерев за 3 роки та створення 1 млн. нових лісів за 10 років.
Вінницьким обласним управлінням розроблена «Обласна програма досягнення оптимального рівня лісистості у Вінницькій області на 2012-2025 роки», якою передбачено щорічне створення 800 га нових лісів на деградованих землях та землях, не придатних для ведення сільськогосподарського виробництва. Нині державними підприємствами активно проводиться робота з головами територіальних громад щодо виділення земель для створення нових лісів.

Зона діяльності ДП «Бершадський лісгосп» знаходиться у трьох територіальних громадах: Бершадській, Джулинській та Ободівській.

Цими днями директор ДП «Бершадський лісгосп» М.В. Краснєєв зустрівся з Бершадським міським головою В.Г. Драганом, головою Ободівської ОТГ К.В. Ременюком та головою Джулинської ОТГ П.В. Швецем з питань створення підприємством нових лісів на землях цих територіальних громад. Обговорювалась можливість заліснення земель на договірних умовах за кошти громади (вартість 1 га створення і вирощування лісів становить близько 30 тис. грн.) або надання підприємству самозаліснених, малопродуктивних та деградованих земель у постійне користування для подальшого створення лісів.

На нарадах були присутні працівники апарату управління територіальних громад, начальники відділів. Спеціалістами проаналізовано наявність ділянок, які придатні для передачі підприємству. Також розглядалися землі, що громади можуть заліснити власноруч.

У підсумку було вибрано 2 ділянки у Ободівській ОТГ загальною площею близько 30 га та 1ділянка у Джулинській ОТГ площею 10 га, що географічно розташовані біля лісових угідь підприємства та можуть бути використані для створення нових лісів.

За попередніми результатами у Ободівській ОТГ на сесії сільської ради, що днями має відбутися, буде розглянуто питання щодо виділення 30 га земель. У Джулинській ОТГ попередньо обговорюється можливість виділення земель площею 10 га, та остаточне рішення буде прийнято на найближчій сесії. Розглядає питання і Бершадський міський голова.

Важливо об’єднати зусилля лісівників та голів територіальних громад, щоб зробити усе можливе для створення нових лісів та збільшення лісистості регіону!

Варто нагадати, що за роки незалежності України бершадські лісівники створили майже 400 га нових лісів. Найбільші площі земель для створення нових лісів було виділено П’ятківською, Новоободівською, Ободівською, Бирлівською, Флоринською та Сумівською сільськими радами. На жаль, останні кілька років виділення земель органами місцевого самоврядування не проводилося.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.