A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

У центрі уваги лісівників Вінниччини – співпраця з територіальними громадами для реалізації державної екологічної ініціативи «Масштабне заліснення України»

Дата: 16.08.2021 16:02
Кількість переглядів: 463

  Фото без описуЗ 2021 року Указом Президента України від 7 червня 2021 року № 228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» започатковано реалізацію екологічної ініціативи «Масштабне заліснення України». Вінницьким обласним управлінням розроблена «Обласна програма досягнення оптимального рівня лісистості у Вінницькій області на 2012-2025 роки», якою передбачено щорічне створення 800 га нових лісів. Нині лісівники Вінниччини  вирішують питання   виділення земель для створення нових лісових насаджень з головами територіальних громад.

Нещодавно директор ДП «Бершадський лісгосп» М.В. Краснєєв зустрівся з головами Бершадської, Джулинської та Ободівської ОТГ з питань створення підприємством нових лісів на землях цих територіальних громад. Спеціалістами проаналізовано наявність ділянок, які придатні для передачі підприємству, а також землі, що громади можуть заліснити власноруч.

Головний лісничий ДП «Бершадський лісгосп» В.А. Сташенко, Ободівський сільський голова К.В.Ременюк разом із групою спеціалістів з питань земельних ресурсів днями оглянули ділянки на території Ободівської ОТГ, які були відібрані попередньо під час зустрічі з директором лісгоспу. Безпосередньо на місці учасники поїздки оцінили розташування, особливості земель, що можливо будуть використані під заліснення. Та остаточне рішення про виділення площ для створення нових лісів та реалізації державної екологічної ініціативи «Масштабне заліснення України» - за депутатами під час чергової сесії сільської ради.

Варто відмітити, що процедури передачі та узаконення земель під заліснення, виготовлення на них правовстановлюючих документів - дуже складні. Лісівники вже мають досвід вирішення цих питань, а також усі можливості створювати нові ліси: посадковий матеріал, необхідна техніка, професійні спеціалісти.

Тим паче, що для створення нових лісів передаються землі, непридатні для ведення сільського господарства, які вийшли із сільгоспкористування, деградовані та малоцінні грунти: пустирі, крутосхили, яри, балки. Та лісівники готові на таких землях створити та виростити нові насадження, що принесуть користь у майбутньому.

 Важливо зрозуміти, що лише спільними зусиллями лісівників та територіальних громад можливе створення нових лісів та збільшення лісистості Вінниччини!

За матеріалами ДП "Бершадський лісгосп"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних