A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

16 вересня сільський голова Костянтин Ременюк прозвітував про діяльність виконавчих органів ради на сесії Ободівської сільської ради

Дата: 17.09.2021 13:54
Кількість переглядів: 416

Фото без опису16 вересня відбулося засідання 22 сесії Ободівської сільської ради 8 скликання, під головуванням сільського голови Костянтина Ременюка. На сесії були присутні керівники деяких виконавчих органів, комунальних підприємств, установ, старости, працівники сільської ради.

На сесії вирішувались важливі питання життєдіяльності Ободівської сільської територіальної громади, з яких прийняті відповідні рішення. При спілкуванні з депутатами сільської ради, керівники виконавчих органів, комунальних підприємств, установ надали роз’яснення та відповіді на питання, що турбують населення громади.

Найперше, депутати сільської ради заслухали звіт сільського голови про діяльність виконавчих органів сільської ради.

Сільський голова Костянтин Ременюк звітував про об’єктивні показники роботи, завдання, які було реалізовано протягом звітного періоду, детально зупинялась на конкретних справах, втілених в життя.

Найважливішою запорукою успішного розвитку територіальної громади є збалансований бюджет, тому питання наповнення бюджету лишається пріоритетним завданням у 2021 році.

Бюджет Ободівської сільської територіальної громади по доходах загального  фонду  за січень - серпень 2021 року виконано на 104,5 % до плану на звітний період та 66,5 % до уточненого плану на рік, тому числі по власних надходженнях на 111,8 % до плану на звітний період та 69,5 % до уточненого плану на рік.

До загального фонду бюджету громади протягом 8 місяців 2021 року зараховано доходів з урахуванням міжбюджетних трансфертів на суму 46 205,0 тис.грн.

Протягом зазначеного періоду до дохідної частини загального фонду бюджету громади надійшло власних надходжень 20 618,4 тис.грн., що складає 44,6 % до загального обсягу надходжень.

За оцінкою фінансових результатів 63 територіальних громад Вінницької області за підсумками виконання бюджетів за 7 місяців 2021 року Ободівська сільська територіальна громада займає 45 місце.

Відділом соціального захисту, соціального забезпечення та охорони здоров’я прийнято та опрацьовано:

-908 письмових звернення для призначення усіх видів соціальних виплат (з них опрацьовано через ПК «Соціальна громада» 618 електронних справ, так як роботу в програмі розпочали з 10.02.2021року):

-493 заяв по субсидіях;

-251 заяв по допомогах;

-88 заяв по пільгах;

-24 заяв «Пакунок малюка»;

-34 заяв засоби реабілітації, санаторно-курортне лікування, протезування, забезпечення ортопедичним взуттям;

-146 письмових звернень громадян для надання одноразової матеріальної допомоги (з них допомога виплачена 131 громадянам на сумму 146 200 тис. грн., відповідно до Програми соціального захисту окремих категорій населення Ободівської сільської територіальної громади на 2021- 2023 роки);

-згідно журналу прийому громадян з питань отримання субсидій, допомог, надання матеріальної допомоги у відділ надійшло 1274 усне зверненння жителів громади.

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Ободівської сільської ради»  створена 14.12.2020 року рішенням 2 позачергової сесії 8 скликання Ободівської сільської ради.

В центрі діє 2 відділення для здійснення соціального обслуговування та надання соціальних послуг громадянам: відділення соціальної допомоги вдома та відділення надання соціальних послуг сім’ї, дітям та молоді.

За період з початку функціонування відділення соціальні послуги станом на 01.09.2021. отримують 172 одиноких та одинокопроживаючих громадян похилого віку, які проживають в сільських населених пунктах територіальної громади.

Щодо контролю за організацією та якістю надання соціальної послуги догляду вдома за звітний період проводились  перевірки якості роботи соціальних робітників.

Соціальними робітниками центру послуги надавалися якісно, в повному обсязі. Всього за період функціонування центру надано 33122 послуг.

На первинному обліку служби у справах дітей перебуває 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 4 із них перебувають під опікою/піклуванням та 4 у ДБСТ (дитячому будинку сімейного типу). У серпні цього року надано статус дитини-сироти та встановлено опіку над малолітньою.

На території Ободівської ТГ функціонує одна прийомна сім’я.

З метою забезпечення захисту прав та законних інтересів дітей у селі працює Комісія з питань захисту прав дитини Ободівської сільської ради, роботу якої забезпечує служба у справах дітей, а саме: здійснює прийом громадян з питань, що потребують колегіального вирішення, збирає документи, формує справи та виносить питання на розгляд Комісії. Протягом  8 місяців 2021 року було проведено 7 засідань комісії з питань захисту прав дитини Ободівської сільської ради. З метою забезпечення роботи комісії з питань захисту прав дитини, за результатами звернень громадян та за поданням служби у справах дітей було винесено на розгляд комісії 13 питань.

В службі у справах дітей створено реєстр житла, власниками або користувачами якого є діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування.

На квартирному обліку Ободівської сільської ради протягом 2021 року  перебуває 6 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Мережа  закладів   загальної середньої освіти  представляють 6 закладів освіти.  У 2020-2021 році у  47 класах    навчалося  836   дітей . У 2021-2022 році навчатиметься 796 здобувачів освіти.

Заклади  загальної середньої  освіти  забезпечено сучасною комп'ютерною технікою, підключено до  мережі Інтернет.

З урахуванням  потреб закладів освіти  відділом освіти культури, молоді, спорту, туризму Ободівської сільської ради проведено перерозподіл коштів по кодах економічної класифікації видатків для оплати   капітальних і поточних ремонтних робіт, придбання товарів і послуг, організації  якісного  харчування. На поточний ремонт ЗЗСО було використано 31 тис.грн. На капітальний ремонт частини даху, який має розпочатися у КЗ «Цибулівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів», буде освоєно 400 тис.грн.бюджетних коштів, у КЗ «Новоободівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» тривають тендерні закупівлі для ремонту харчоблоку та їдальні на загальну суму – 1200,0 тис.грн., у КЗ «Ободівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» буде проведено капітальний ремонт системи опалення на суму 2462,7 грн.

З метою створення безпечних умов навчання і роботи, відповідно до вимог Санітарного регламенту  для закладів загальної середньої освіти  КЗ «Новоободівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» взяв участь у конкурсі проектів на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» і виграли реалізацію проекту «Сучасний харчоблок – крок до якісного харчування і зміцнення здоров’я дітей» /модернізація кухонного обладнання їдальні на загальну суму 214,1 тис.грн. Зараз триває підписання договору на постачання товарів.

У КЗ «Цибулівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» було встановлено металеву огорожу.

З метою підготовки закладів освіти до 2021/2022 навчального року, на  реформування освіти  в рамках реформи Нова українська школа до Ободівської територіальної громади на початку серпня надійшло 363 161 грн. освітньої субвенції з державного бюджету  на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «НУШ». Ці кошти були розділені на 5 груп  видатків:

-131 979 грн на закупівлю комп’ютерного обладнання для початкових класів.

-64  654 грн грн.. на закупівлю засобів навчання та обладнання для учнів початкових класів, які навчаються за програмами НУШ.

-75 723 грн. на закупівлю сучасних меблів для початкових класів.. Додатково виділено 20 000 грн. з бюджету Ободівської сільської ради. Дані видатки освоєно в повному обсязі.

-9848 грн -  вперше виділено на проведення супервізії.

-80957 грн. – на підвищення кваліфікації вчителів 5-11 класів, які викладатимуть за програмами НУШ з 2022 року.

Освоєння коштів не відбулося ще в повному обсязі, адже відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі», закупівлі дещо затримались із придбанням необхідного обладнання для закладів освіти, бо проводились тендерні процедури.

У рамках проекту «Ноутбук кожному вчителю» буде придбано 8 з 24 заявлених нами ноутбуки. На загальну суму 160320 грн. Співфінансування з місцевого бюджету становить - 16032 грн.

Мережу дошкільних  закладів  представляють 8 закладів освіти  У 14  групах навчалося та виховувалоя 264  дитини протягом 2020-2021 н.р.. З них раннього віку – 1 група , дошкільного віку – 13а груп. Заклади дошкільної освіти на 50% забезпечено сучасною комп'ютерною технікою, підключено до Всесвітньої мережі Інтернет на 50%.

Охоплення дітей дошкільною освітою становить 97%. У громаді охоплено 100 % дітей 5-річного віку дошкільним навчанням.  

Усі заклади дошкільної освіти громади долучились до створення нового освітнього простору в закладах. При об’їзді закладів дошкільної освіти члени комісії відзначили високу якість зроблених поточних ремонтів.

У 2020/2021 навчальному році в КЗ «Новоободівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів»,  «Цибулівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів», «Торканівський ЗЗСО І-ІІ ступенів»,   КЗ «Новоободівський ЗДО «Подоляночка», КЗ «Бережанський ЗДО «Сонечко», КЗ «Цибулівський ЗДО «Казка», КЗ «Ободіський ЗДО «Пізнайко» організовано  інклюзивне навчання. Працювали  5 інклюзивних класів в яких навчалося 7 учнів з особливими освітніми потребами різних нозологій та 4  інклюзивних групи, в яких навчалося 7 вихованців  з особливими освітніми потребами різних нозологій. За індивідуальною формою навчання здобували знання 7 учнів. Відділом сформовано банк даних дітей з особливими освітніми потребами,  які навчаються з закладах освіти.

Відділ земельних ресурсів, житлово – комунального господарства, комунальної власності, архітектури, будівництва та благоустрою  створений на підставі рішення   Ободівської сільської ради №   85 – 4/2021 від  04.01.2021 р.

Загальна площа  території Ободівської сільської ради  325,36 кв.км., із них:

На території Ободівської сільської ради зареєстровано всього 169  договори оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, комерційного призначення та оренди земель водного фонду.

Проінвентаризовано за рахунок відділу земельних ресурсів, житлово- комунального господарства, комунальної власності, архітектури, будівництва та благоустрою Ободівської сільської ради 3 земельні ділянки на загальну суму 9,3 тис. грн.

Станом на 01.09.2021 року Відділом заключено Договора  на придбання щебеневої суміші (фракція 20/40), для здійснення поточного ремонту комунальних доріг сільської ради,  відповідно до яких було придбано щебеневої суміші  на загальну суму - 214250 грн.

Наприкінці виступу сільський голова Костянтин Ременюк висловив слова вдячності депутатському корпусу сільської ради, керівникам виконавчих органів, комунальних установ за плідну співпрацю, порозуміння та підтримку у досягненні намічених цілей щодо покращення життєзабезпечення мешканців громади.

Окремо було розглянуто депутатами сільської ради інші питання порядку денного.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних