A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

«Зелена країна» на Вінниччині: разом з лісівниками ДП «Бершадський лісгосп» до акції долучилася Ободівська громада

Дата: 01.11.2021 11:15
Кількість переглядів: 529

Триває акція «Створюємо ліси разом», яка проводиться на виконання програми Президента України «Зелена країна». Спільно з лісівниками ДП «Бершадський лісгосп» активно долучилася до акції і Ободівська громада.

У Цибулівському лісництві до лісівників приєдналися працівники Ободівської сільської ради на чолі з Ободівським сільським головою К.В. Ременюком, староста с. Цибулівка Ю.Д. Мельник, староста с. Торканівка П.А. Цегельний, директор КЗ Цибулівський ЗДО «Казка» Л.С. Лисань. Щоб посаджені дерева краще прижилися, культури створювалися сіянціми дуба із закритою кореневою системою.

Перед початком роботи лісничий Цибулівського лісництва М.Г. Чудік розповів присутнім про акцію «Створюємо ліси разом» та запросив активно долучитися до озеленення та посадки лісу. Після інструктажу лісівників учасники заходу розпочали посадку. У процесі роботи працівники Ободівської сільської ради відзначили, що праця на лісовій ділянці нелегка, вимагає терпіння та значних фізичних зусиль. Проте щиро подякували лісівникам за можливість відволіктися від буденних справ, попрацювати на свіжому повітрі, поспілкуватися з природою. Пообіцяли через деякий час навідатися на цю ділянку, щоб побачити, як підросли дубочки, посаджені їхніми руками.

Ободівський сільський голова Костянтин Ременюк відзначив тісну співпрацю з лісівниками ДП «Бершадський лісгосп». До речі, нещодавно на сесії Ободівської сільської ради було прийнято рішення передати земельну ділянку орієнтовною площею 2,5 на території Цибулівського старостинського округу Бершадському держлісгоспу для створення нових лісів.

У Ободівському лісництві лісівники доповнювали лісові культури у Лісі пам’яті, який минулої весни створили разом з волонтерами та учасниками бойових дій АТО, ООС Тростянецького району. Тоді спільними зусиллями висадили 4000 дерев в пам’ять про полеглих захисників України! Ліс пам’яті створювали культурами дуба звичайного, береки та модрини європейської. З часом при необхідності лісівники доповнюють культури, зокрема нині – модрини європейської.

Ліс пам’яті на особливому рахунку у бершадських лісівників. Адже кожне дерево тут росте на згадку про героїв нашого часу.

Лісівники Вінниччини нагадують, що акція «Створюємо ліси разом» триватиме до кінця листопада. Кожен бажаючий може долучитися до створення лісів, озеленення вулиць, територій шкіл, дитячих садків, створення парків, скверів, алей. Адже створення нових лісів –
це наша спільна справа, це жива спадщина для наступних поколінь!

 

Пресслужба ДП «Бершадський лісгосп»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.