Пошук

Розглянемо з вами найбільш важливі питання про житлові субсидії, які цікавлять громадян.

Дата: 08.11.2021 19:52
Кількість переглядів: 326

Як перевірити призначення житлової субсидії онлайн?

 Інформацію про розмір житлової субсидії, термін, на який її призначено, та спосіб виплати можливо дізнатися в Єдиному державному реєстрі отримувачів житлових субсидій, який знаходиться у відкритому доступі, за посиланням https://subsidii.ioc.gov.ua . Пошук у зазначеному реєстрі проводиться за адресою домогосподарства. Інформація у реєстрі оновлюється один раз на місяць – на початку поточного місяця за попередній місяць.

 

 Коли необхідно звернутися , щоб отримувати субсидію на опалювальний сезон?
  Одночасно повідомляємо, що сім'ї, які на сьогоднішній день не отримують субсидію, та звернуться за нею протягом двох місяців з початку опалювального сезону, житлова субсидія буде призначена з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання. Тобто, якщо звернення надійде до 15 грудня, то право на отримання субсидії буде розглянуто з жовтня.

 

За яких умов може бути призначена субсидія, якщо у складі домогосподарства є працездатна непрацююча особа?

   Житлова субсидія не призначається, зокрема, якщо у складі домогосподарства або у складі сім'ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-років та у яких відсутні доходи або середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати; та/або ними або за них не сплачено єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - ЄСВ) у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (крім військовослужбовців, а також осіб, щодо яких наявна заборгованість роботодавця із сплати із сплати ЄСВ, або осіб, які відповідно до законодавства звільнені від сплати ЄСВ) або такі особи перебували за кордоном сукупно більше 60 днів.
   До 60-денного періоду перебування за кордоном не включаються дні службового відрядження, лікування, навчання або догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку за кордоном, що підтверджується відповідними документами.
   В такому випадку субсидія може бути призначена, якщо такі особи:
   - протягом періоду, за який враховуються доходи не менше одного місяця навчалися за денною формою навчання, отримували пенсію, стипендію, окремі види соціальної допомоги або допомогу по безробіттю, допомогу по частковому безробіттю на період карантину, надавали соціальні послуги, перебували у місцях позбавлення або обмеження волі, або до них застосовувалися заходи забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від роботи (посади), застосовувалися запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту або тримання під вартою, а також перебували у складних життєвих обставинах, викликаних інвалідністю, тривалою хворобою, що підтверджується висновком лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я встановленого зразка, алко- або наркозалежністю, що підтверджується висновком лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я, який забезпечує надання первинної медичної допомоги, на підставі довідки встановленого зразка закладу охорони здоров'я, що провадить діяльність з надання наркологічної допомоги населенню, в якому особа перебувала на диспансерному обліку;
   - сплатили (за них сплачено) ЄСВ у розмірі, не меншому ніж мінімальний протягом кварталу, що передує кварталу перед місяцем звернення за призначенням житлової субсидії або перед місяцем, у якому житлова субсидія призначається без звернення громадянина.

 

     Оскільки одним з найбільш важливим питанням на сьогодні є надання житлових субсидій вже декілька років Міністерством соціальної політики України запроваджено можливість подання документів на призначення субсидій в електронному вигляді.
  З урахуванням змін у порядку призначення житлових субсидії Міністерством соціальної політики України доопрацьовано відповідне програмне забезпечення для подання документів в електронному вигляді https://subsidii.mlsp.gov.ua

  

Начальник відділу соціального захисту,

соціального забезпечення та

охорони здоров’я Ободівської сільської ради                                       Тамара Стороженко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних