A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Право застрахованих осіб на реабілітаційне лікування

Дата: 24.11.2021 16:05
Кількість переглядів: 315

1. Медико-психологічна реабілітація учасників АТО

2. Право на соціальний захист працюючих осіб – медичну реабілітацію в санаторно-курортних закладах doc

3. Медична реабілітація  дітей застрахованих осіб doc

1. Медико-психологічна реабілітація учасників АТО

Застрахована особа, яка брала безпосередню участь в антитерористичній операції (далі - АТО), має право на лікування (у супроводі членів сім'ї: чоловік/дружина, неповнолітні діти) в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за профілем медико-психологічна реабілітація за рахунок коштів Фонду один раз після демобілізації за наявності відповідних медичних показань : порушення адаптації, розлади по’вязані із споживанням їжі, неорганічні розлади сну, соматоформні розлади, неврастенія.

Показання:

1. Порушення адаптації (F43);

2. Розлади пов’язані із споживанням їжі (F50);

3. Неорганічні розлади сну (F51);

4. Соматоформні розлади (F45);

5. Неврастенія (F48,0);

 

Протипоказання:

1. Розлади психіки і поведінки психотичного рівня;

2. Гострий період непсихотичних психічних розладів та розладів поведінки;

3. Олігофренія;

4. Порушення психіки (епілепсія, психоневрози, психопатії, розумова відсталість), які потребують індивідуальних умов догляду та лікування.

 

Перелік санаторно-курортних закладів для відшкодування витрат за надані застрахованим особам послуги із реабілітаційного лікування (далі - Перелік) формується на підставі рішень комісії виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України щодо встановлення відповідності санаторно-курортних закладів кваліфікаційним вимогам (далі - Комісія), яка є постійно діючим органом, та протягом трьох робочих днів оприлюднюється на офіційному веб-сайті Фонду (http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/index)

Граничні розміри витрат на відшкодування вартості одного ліжко-дня на 2021 рік складають: для застрахованої особи – 679,00 грн (з ПДВ); для застрахованої особи, яка є особою з інвалідністю – 566,00 грн (без ПДВ); для супроводжуючої особи – 475,00 грн. (з ПДВ).

Включають в себе:

  • Діагностичні та лікувальні послуги (що надаються за призначенням лікаря та за відсутності протипоказань). Повний обсяг обов'язкових діагностичних та лікувальних послуг повинен надаватися застрахованим особам за призначенням лікуючого лікаря не нижче рівня діючих стандартів (клінічних протоколів) санаторно-курортного лікування, затверджених наказами Міністерства охорони здоров'я України від 06.02.2008 № 56 та від 28.05.2009 № 364. Вартість витрат санаторно-курортного закладу за надані діагностичні та лікувальні послуги застрахованим особам має складати не менше 30% від розміру витрат на одну особу.
  • Послуги з харчування. Санаторно-курортний заклад забезпечує застраховану особу збалансованим дієтичним лікувальним харчуванням відповідно до профілю медичної реабілітації (дієтичні столи від 1 до 15) та коригує його у випадку наявності супутніх захворювань, з дотриманням фізіологічних (медичних) норм харчування не нижче рівня, визначеного Кабінетом Міністрів України. Вартість витрат санаторно-курортного закладу за надані послуги з харчування застрахованій особі має складати не менше 30% від розміру витрат на одну особу.
  • Послуги з проживання. Санаторно-курортний заклад повинен мати належну матеріально-технічну базу, що відповідає діючим нормам, стандартам та вимогам законодавства до санаторно-курортних закладів.

До розрахунку розміру витрат для членів сім'ї застрахованої особи, яка брала безпосередню участь в АТО, (далі - супроводжуюча особа) на один ліжко-день перебування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу враховується проживання та харчування (без лікування).

 

Направлення учасника АТО (за бажанням – разом із супроводжуючими особами-членами сім’ї: чоловік/дружина, діти) на реабілітаційне лікування здійснюється як наступний етап лікування після закінчення гострого періоду захворювання за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії. Термін лікування в реабілітаційному відділенні, який є необхідним для відновлення здоров’я та працездатності застрахованої особи відповідно до профілю лікування та особливостей перебігу хвороби, визначається лікуючим лікарем та ЛКК, але має складати не більше 24 днів.

Отримати консультацію щодо можливості пройти відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів за кошти ФССУ застраховані особи можуть за телефонами: www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/975533

(оберіть відділення за територіальною ознакою).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.