A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Фонд соціального страхування інформує

Дата: 02.12.2021 08:31
Кількість переглядів: 456

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

В Україні існує чимало служб, які працюють задля забезпечення соціального захисту людей з обмеженими можливостями, серед яких і Фонд соціального страхування України, який забезпечує відшкодування шкоди, завданої  здоров’ю    внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, відновлення   здоров’я та  працездатності застрахованих осіб. За рахунок коштів Фонду реалізується ціла низка програм соціального захисту: перш за все це виплата матеріального забезпечення у вигляді щомісячних страхових виплат, медико-соціальна реабілітація, ефективне лікування у лікувально-профілактичних закладах.

На сьогодні у Тростянецькому відділенні управління  виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області на обліку перебуває  149 потерпілих на виробництві, у тому числі 10 внутрішньо переміщених осіб. Із загальної кількості 106 осіб з інвалідністю, з яких 3 - І групи, 16 - ІІ групи та 87 - ІІІ групи та без групи інвалідності 43 особи,  12 осіб - мають право на страхові виплати в зв’язку із смертю потерпілого.

Безперечно, виплата коштів, оздоровлення в санаторії для людини з обмеженими фізичними можливостями має дуже велике значення, щоб не дати людині відчути себе покинутою і забутою – це також не менш важливо.

Фахівці відділення у телефонному режимі  проводять спілкування з метою підтримки у потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань цілеспрямованості у подоланні особистих фізичних меж,  для подальшої адаптації у суспільстві, інформують з питань діяльності Фонду, наявності нормативних документів, які захищають їх.

Надання особам з інвалідністю щоденної підтримки і допомоги – це реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього. Щоденна турбота допомагає  мужнім людям забувати про труднощі, і їх серця наповнюються теплотою і впевненістю в завтрашньому дні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.