A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Ободівська громада ухвалила Стратегію розвитку Ободівської сільської територіальної громади до 2030 року

Дата: 23.12.2021 23:56
Кількість переглядів: 517

Фото без описуНа засіданні 30 чергової сесії сільської ради 8 скликання, 23 грудня депутати сільської ради ухвалили Стратегію розвитку Ободівської  сільської  територіальної громади  на 2021- 2030  роки, у якій розроблено план комплексного розвитку громади.

Стратегію розвитку громади презентував Ободівський сільський голова Костянтин Ременюк.

- Процес децентралізації влади, що розпочався у 2014 р., призвів до утворення 25 жовтня 2020 року Ободівської сільської територіальної громади шляхом об'єднання Верхівської, Новоободівської, Ободівської, Торканівської та Цибулівської сільських рад Тростянецького району (нині Гайсинського району). Я переконаний, що патріотизм починається з рідної оселі, рідної вулиці, рідного села, селища чи міста, тобто нашої з вами громади. А громада - це люди, які хочуть нормально жити: працювати та отримувати достойну зарплату, водити дітей до хорошого дитсадка, навчати в сучасній школі, отримувати якісну медичну допомогу, цікаво відпочивати. Чи реально це? Реально! Це наше майбутнє! Саме таким ми його бачимо, саме таким ми його маємо зробити. Щоб усі наші кроки до цієї мети були правильними та виваженими, ми розробили план розвитку нашої громади – «Стратегію 2021 - 2030». Це план розвитку для всієї громади – мають бути взяті до уваги інтереси кожного мешканця кожного населеного пункту, який входить до нашої громади. Визначення головних пріоритетів розвитку вже на етапі становлення громади стало головною метою розробки Стратегії розвитку на період 2021- 2030 років. Важливим у цьому процесі було не лише напрацювання паперового документу, але також і залучення до участі представників самої громади в процесі стратегування шляхом опитування, он-лайн інформування, збору ідей проєктів і участі у діяльності Робочої групи. Підготовка Стратегії відбувалась за участі представників адміністративних одиниць, які увійшли до складу громади, депутатів, бізнесу, громадських активістів, молоді і працівників сільської ради. Я щиро вдячний усім, хто долучився до формування цього документу! - зазначив Костянтин Ременюк.

У документі передбачені три стратегічні цілі:

- Створення умов для гармонійного розвитку жителів громади;

 - Економічний розвиток громади;

 - Створення комфортних та безпечних умов для проживання

Реалізація Стратегії здійснюватиметься на основі партнерства, координації та узгодження діяльності всіх основних учасників цього процесу. Впровадження Стратегії буде забезпечуватися через системну реалізацію комплексу інформаційних, організаційних та фінансових заходів, які будуть проводитися відповідно до Плану реалізації Стратегії та інших місцевих програм, які випливають із Стратегії, а також рішень органів місцевого самоврядування, що приймаються для досягнення стратегічних цілей. Стратегія розвитку не може передбачити всі дії місцевого, регіонального та національного рівня, які будуть реалізовуватись в Ободівській ТГ та Вінницькій області до 2030 року, та можуть сприяти досягненню очікуваних результатів. Проте, стратегічні цілі, визначені цим документом, фактично визначають точки прикладання зусиль та напрями використання ресурсів (у тому числі приватних інвестицій), аби їх результативність була максимальною з точки зору досягнення стратегічного бачення, визначеного у Стратегії. Найбільш оптимальним підходом є створення системи «стратегічного управління», яка забезпечує інституційні умови для здійснення змін на всіх рівнях. Розробка, а далі затвердження стратегії та плану її реалізації сільською радою – це лише перший етап циклу стратегічного управління громадою.

Наступні етапи для досягнення запланованих цілей це:

 - результативна і ефективна реалізація заходів;

- моніторинг впровадження стратегії та оцінка результатів реалізації заходів;

- можливі коригування плану та його актуалізація.

Успіх реалізації та сталості результатів кожного проекту базується на розумному врахуванні інтересів громади і приватних інтересів. Тому, де це можливо, необхідне поєднання фінансування з бюджету громади і приватних коштів на додаток до підтримки з держбюджету та програм міжнародної технічної допомоги. Участь проектів міжнародної технічної допомоги (зокрема, ЄС), має важливе значення для надання фінансових ресурсів та технічної допомоги, забезпечення управлінського потенціалу і технічних навичок для реалізації стратегії. Важливо розвивати діяльність неурядових громадських організацій в громаді, як можливість залучення мешканців до громадських ініціатив, підвищення лояльності до територіальної громади, де вони мешкають, а також розглядати неурядові організації, як ресурс залучення грантових коштів в громаду. Досвід інших громад, регіонів і країн може прискорити реалізацію проектів і сприяти отриманню максимальної віддачі. Відповідно до передбачених стратегією цілей, окремі завдання та ідеї проектів можуть бути додані, або змінені в наступні роки під час процедур моніторингу та актуалізації стратегії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних