Пошук

Майже 43,5 мільйони гривень податків і соціальних платежів надійшло до державної казни від ДП «Гайсинський лісгосп»

Дата: 07.02.2022 15:06
Кількість переглядів: 410

 

Фото без описуНа сьогодні держава коштів на ведення лісового господарства не виділяє, тому лісівникам Вінниччини доводиться працювати на повному самофінансуванні. Підприємства лісового господарства заробляють кошти для створення лісу, удосконалення та модернізації матеріально-технічної бази, виплати зарплати працівникам та сплати податків, соціальних платежів на користь держави. Успішні показники роботи за минулий рік має і ДП «Гайсинський лісгосп» (директор Микола Лащенко, головний лісничий Сергій Руденко).

 

- ДП «Гайсинський лісгосп» своєю щоденною діяльністю сприяє процвітанню та збагаченню нашої країни. Ми, як державне підприємство, вирощуємо і бережемо державні ліси – зелену скарбницю України, - зазначає директор Микола Лащенко. - Продуктивна робота держлісгоспу дає нам можливість створювати нові лісові насадження, доглядати їх, охороняти від шкідників, хвороб, пожеж, браконьєрів, сплачувати податки, які йдуть на розвиток нашої країни, єдиний соціальний внесок, військовий збір. 

Площа державного лісового фонду підприємства минулого року становила 19 тис. га. За даний період підприємством спрямовано на ведення лісового та мисливського господарства понад 100,8 млн. власних коштів. У 2021 році гайсинськими лісівниками було створено 129 га лісових культур у державному лісовому фонді. За рік проведено доглядів за лісовими культурами на площі 1590 га, з них 1034 га – механізованим способом.  

ДП «Гайсинський лісгосп» надає робочі місця, забезпечує достойну заробітну плату та соціальний захист своїх працівників. Минулого року тут працювало 195 штатних працівників. За 2021 рік підприємством реалізовано продукції на суму 113,5 млн. грн. Чистий прибуток від реалізації продукції у ДП «Гайсинський лісгосп» склав понад 2,9 млн. грн. Отримані надходження лісгосп спрямовує на проведення лісокультурних заходів, відтворення лісів, охорону державного лісового та мисливського фонду, закупівлю відповідної техніки та обладнання, догляд за лісовими культурами, створення сучасних умов праці для лісівників. Здійснюються необхідні біотехнічні заходи, спрямовані на збільшення мисливської фауни.

Підприємство є вагомим наповнювачем державної казни. За минулий рік усього на користь держави (податки, збори, єдиний соціальний внесок) сплачено понад 43,5 млн. грн. З них податків до Зведеного бюджету – 35,1 млн. грн., у тому числі до місцевого бюджету – майже 9 млн. грн., єдиного соціального внеску – 8,4 млн. грн.

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних