A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Ободівська громада отримала перемогу в конкурсі "Комфортні громади"

Дата: 12.02.2022 23:10
Кількість переглядів: 341

Фото без описуНа Вінниччині визначені переможці конкурсу обласної Ради «Комфортні громади» - 10 лютого відбулося засідання Експертної ради конкурсу Вінницької обласної Ради «Комфортні громади», на якому визначені проєкти-переможці у 2022 році. Так, цьогоріч співфінансування з обласного бюджету отримають 88 проєктів.

Цьогоріч на конкурс обласної ради «Комфортні громади» було подано 2 проєкти і від Ободівської територіальної громади.

За результатами рейтингового голосування Експерта рада визначила переможцем один проєкт Ободівської територіальної громади, а саме «Про свою безпеку дбаємо - правила дорожнього руху вивчаємо» КЗ Новоободівський ЗДО «Росинка» Ободівської сільської ради, загальна вартість проекту становить 649,954 грн.

Яку проблему вирішує даний проект?

Покращити проблему дозвілля та методи пізнання навколишнього світу серед дошкільнят шляхом створення майданчика з вивченням дорожнього руху в ЗДО «Росинка». КЗ Новоободівський ЗДО «Росинка» відвідує 65 діток. Заклад має свою історію, а розпочалась вона у далекому 1948 році, відтоді і працює наш садок. Будівля міцна побудована ще паном Сабанським. Так, як серед наявних навчально-ігрових засобів на території садочка немає таких, які б ознайомлювали з безпекою та порядком під час руху на дорозі пішоходів та автотранспорту і постало гостро питання створення ігрового простору.

Всім відомо, що в дошкільному віці закладається фундамент життєвих орієнтувань у навколишньому середовищі, і все, що дитина засвоїть у закладі дошкільної освіти, вона запам’ятає назавжди. Тому основним завданням проекту є навчити дітей дорожній грамоті, прищепити навички безпечної поведінки на дорозі.

Діти проживають в сільській місцевості і тому не мають змоги в реальному житті ознайомитись з тими ж світлофорами та правилами дорожнього руху. Оцінюючи цю проблему і те, що краще сприйняття навколишнього світу малюками пізнається у ігровій формі, було прийнято рішення залучити кошти партнерів, розробити проект і взяти участь у конкурсі «Комфортні громади» для спільної реалізації проекту.

Основні завдання проекту: облаштувати майданчик для вивчення правил дорожнього руху а це: 464,915 м. тротуарної плитки придбати; придбати 1 комплект дитячих дорожніх знаків; 8 лавочок; 6 сміттєвих урн.

За результатами впровадження проекту будемо мати сучасний ігровий простір, де будуть не тільки вивчення дорожніх знаків, і правил, це буде майданчик де будуть проводитись дозвілля дітей. Різні ігри, свята та розваги на свіжому повітрі.

Залучення дітей до занять фізичної культури та спорту, популяризація здорового способу життя.

Реалізація проекту дасть змогу підвищити рівень довіри до органів влади, закріпиться механізм співпраці влада – громада – бізнес - і найголовніше це діти!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних