A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

ЗАПИТАННЯ – ВІДПОВІДІ

Дата: 26.03.2022 20:37
Кількість переглядів: 240

Фото без описуЧи можна в іншому регіоні отримати допомогу на поховання? І який термін її виплати?

На жаль, це питання стало сьогодні актуальним для багатьох наших співгромадян. “Пенсійний кур’єр” відповідає??

?????Для отримання допомоги на поховання необхідно звернутися до будь-якого центру обслуговування громадян Пенсійного фонду на території України. Особа, яка звертається по допомогу на поховання, подає:

?документ, що посвідчує особу заявника

?заяву про виплату допомоги на поховання

?витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або довідку про смерть пенсіонера.

?Якщо пенсіонер помер за межами України та реєстрація смерті проведена компетентними органами іноземної держави, законодавством якої не передбачено видачі зазначених довідок, заявник надає свідоцтво про смерть або інший документ, легалізовані відповідно до законодавства.

????? Виплата допомоги на поховання проводиться органами Пенсійного фонду шляхом зарахування на поточний рахунок одержувача (особи, яка має право на отримання виплат у зв’язку із його смертю) в уповноваженому банку.

?????У разі відсутності в одержувача поточного рахунка такі виплати можуть проводитися органами Пенсійного фонду шляхом переказу коштів одержувачу без відкриття рахунка через банк, який є уповноваженим на провадження розрахунково-касових операцій з коштами Пенсійного фонду України.

?????Зарахування коштів відбувається протягом кількох днів.

???? Більше інформації на нашому Telegram – каналі https://t.me/Pensii_online

#пенсійнийкурєр #виплати

ЧИ МАЄ ПРОДОВЖУВАТИСЬ ВИПЛАТА "ВІЙСЬКОВОЇ" ПЕНСІЇ, ЯКЩО ПЕНСІОНЕРА ПРИЗВАЛИ ДО ЛАВ ЗСУ?

??Відповідно до статті 2 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» пенсіонерам з числа військовослужбовців та осіб, які отримують пенсію за цим Законом, у разі призову їх на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийняття на військову службу за контрактом до Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, органів та підрозділів цивільного захисту під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення ВИПЛАТА ПЕНСІЙ НЕ ПРИПИНЯЄТЬСЯ.

??З урахуванням зазначеного, якщо пенсіонеру призначено "військову" пенсію, то у разі призову його на військову службу виплата пенсії має продовжуватись.

#Вінниця #ПенсійнийФонд #ПФУ #вебпортал #Вінниччина #ВінницькаОбласть #ПФУзавждиОнлайн #UkraineNOW #ЗмінюємосяЩобБутиПоруч

ЯК ОТРИМАТИ ДОПОМОГУ НА ПОХОВАННЯ В ІНШОМУ РЕГІОНІ?

????Сьогодні чимало громадян вимушені змінювати місце фактичного проживання. Як отримати допомогу на поховання переселенцям? Роз’яснюємо:

????Щоб отримати допомогу на поховання необхідно звернутися до будь-якого центру обслуговування громадян Пенсійного фонду на території України та подати такі документи:

???? паспорт заявника,

???? заяву про виплату допомоги на поховання,

???? витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або довідку про смерть пенсіонера.

??Якщо пенсіонер помер за межами України та реєстрація смерті проведена органами іноземної держави, законодавством якої не передбачено видачі зазначених довідок, заявник надає свідоцтво про смерть або інший документ, легалізовані відповідно до законодавства.

????Виплата допомоги на поховання проводиться органами Пенсійного фонду шляхом зарахування на поточний рахунок одержувача (особи, яка має право на отримання виплат у зв’язку із його смертю) в уповноваженому банку.

????У разі відсутності в одержувача поточного рахунка такі виплати можуть проводитися органами Пенсійного фонду шляхом переказу коштів одержувачу без відкриття рахунка через банк, який є уповноваженим на провадження розрахунково-касових операцій з коштами Пенсійного фонду України.

???? коштів відбувається протягом кількох днів.

??Нагадуємо, що прийом громадян з пенсійних питань «Прозорі офіси» міста Вінниці звійснюють щодня з 9.00 до 16.00 год., Сервісні центри Пенсійного Фонду Вінниччини на рівні районів з понеділка по п’ятницю з 8.00 год. до 17.00 год., у суботу та неділю з 9.00 год. до 16.00 год.

???? консультації можна з ? 8.00 до 17.00 год. за номерами контакт-центру: ??0-800-219-108 (дзвінки безкоштовні), 50-88-81, 50-88-82, 50-88-83.

#Вінниця #ПенсійнийФонд #ПФУ #вебпортал #Вінниччина #ВінницькаОбласть #ПФУзавждиОнлайн #UkraineNOW #ЗмінюємосяЩобБутиПоруч

Чи має продовжуватись виплата "військової" пенсії, якщо пенсіонера призвали до лав ЗСУ?

Відповідь: так, має продовжуватись.

?? Згідно із законодавством (стаття 2 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб") військовослужбовцям-пенсіонерам, яких призвали на військову службу, виплата пенсій під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення не припиняється.

???? Більше інформації на нашому Telegram – каналі https://t.me/Pensii_online

#пенсійнийкурєр #пенсії

 

 

Як встановити та продовжити інвалідність під час війни?

?? Якщо людина не може прибути на огляд до медико-соціальної експертної комісії, така комісія може приймати рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії (ЛКК), йдеться у постанові Кабміну від від 08 березня 2022 р. № 225 "Деякі питання порядку проведення медико-соціальної експертизи на період дії воєнного стану на території України" (http://surl.li/bmwio).

?? При цьому медико-соціальні експертні комісії здійснюють свої функції незалежно від місця реєстрації, проживання або перебування людини, що звертається для встановлення інвалідності.

???? У разі неможливості направлення осіб з тимчасовою непрацездатністю на медико-соціальну експертизу в передбачені законодавством строки, рішення щодо продовження тимчасової непрацездатності за її наявності приймається без направлення на медико-соціальну експертизу лікуючим лікарем або лікарсько-консультативною комісією.

Направлення лікарем чи ЛКК на медико-соціальну експертизу здійснюється не пізніше ніж через місяць після припинення або скасування воєнного стану.

???? Більше інформації на нашому Telegram – каналі https://t.me/Pensii_online

#пенсійнийкурєр #інвалідність

Чи може пенсіонер отримувати виплату за кордоном, якщо виїхав на постіне проживання

?Відповідь: так, може, але не в усіх країнах.

??Пенсію можна отримувати якщо в країні, де перебуває пенсіонер, укладена міжнародна угода чи договір з Україною. Для цього пенсіонеру потрібно звернутись до органу соцзахисту держави перебування щоб перевести українську пенсію на рахунок за кордон.

??Якщо угоду/договір не укладено з країною, де перебуває пенсіонер, то виплата пенсії припиняється на весь період перебування особи за кордоном.

Перелік угод та договорів, які регулюють питання пенсійного забезпечення.

??????????

https://www.msp.gov.ua/content/pensii-gromadyanam.html

#пенсійнийкурєр #пенсіїзакордоном

Чи може родич без нотаріального доручення перевести пенсійну виплату на картковий рахунок

?Відповідь: ні, не може.

??Пенсіонер самостійно обирає спосіб виплати своєї пенсії, – шляхом зарахування на рахунок в банку, або через АТ «Укрпошта».

????Для зміни способу виплати з пошти на банк необхідно відкрити банківський рахунок та подати відповідну заяву до сервісного центру Пенсійного фонду (де ви територіально перебуваєте).

?Заяву також можна подати особисто або через уповноважений банк.

?Такий порядок передбачено законодавством з метою захисту прав пенсіонера.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних