A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Тростянецька і Ободівська громади першу гуманітарну допомогу отримали з обласного гуманітарного штабу ОВА – досі жителі Тростянця і Ободівки підтримували переселенців власними силами, – Сергій Борзов

Дата: 21.04.2022 13:24
Кількість переглядів: 236

Фото без описуНачальник ОВА Сергій Борзов відвідав Тростянецьку та Ободівську територіальні громади Гайсинського району, куди привіз необхідну гуманітарну допомогу від обласного гуманітарного штабу.

"Вантаж, який доставили сьогодні, - це перша гуманітарна допомога, яку отримав Тростянець,- адже до цього часу населення громади самотужки підтримувало досить велику кількість переселенців: розмістили у власних оселях, ділили хліб- сіль і мирне небо, - зазначив Сергій Борзов,- привезли чимало саме тих речей, які було вказано на онлайн платформі у потребах громади. Наразі тут перебуває 2200 зареєстрованих ВПО, 638 – дітей. Сьогодні для них лялькарі з Вінниці показали виставу «Гусеня», а телезірки Олександр Теренчук і Дмитро Голубєв розважали та налаштовували дітей із буремних регіонів на позитивну хвилю напередодні Великодня. Малюки з задоволення фотографувались та робили селфі з вінницькими гумористами».

Начальник ОВА був приємно здивований переліком продуктів, які громада надає переселенцям і військовослужбовцям. «Це багато домашньої консервації, навіть консервовані голубці, які передають на фронт нашим хлопцям»,- відмітив очільник області.

У Тростянецькій громаді переселенців здебільшого розмістили у себе в домівках місцеві жителі. Тут і немовлята у переселенців вже народились - Ян Джавелін (завдяки незвичайному імені, став відомим на всю Україну) - хлопчик, що народився в родині, яка приїхала із Харківської області.

 Тростянецький селищний голова Людмила Червонецька зауважила, що доставлений сьогодні гуманітарний вантаж від штабу ОВА вкрай важливий і дуже своєчасний для підтримки внутрішньо переміщених осіб і допомоги Збройним Силам України. Вона підкреслила, що на сьогодні є тісна співпраця кожної громади з обласною військовою адміністрацією щодо будь-яких потреб та вирішення питань стосовно розміщення вимушених переселенців, реєстрації ВПО, надання гуманітарної допомоги тощо.

«Щоденно з Тростянця ми відправляємо гумвантажі на передову, а також до тих територій, де є така потреба. Наша громада продовжує забезпечувати усім необхідним вимушених переселенців, кількість яких щодня збільшується. Сьогодні це вже більше трьох тисяч людей, зареєстрованих - 2 200 осіб. Доставлений вантаж – це перша допомога нашій громаді, тож сьогодні ми зможемо надати людям ті речі, які вони дуже чекають»,- зауважила Людмила Червонецька.

Необхідну допомогу для вимушених переселенців від обласного гуманітарного штабу було доставлено і в Ободівську територіальну громаду.

Громада об’єднує 8 навколишніх сіл. Тут знайшли прихисток більше тисячі переселенців. Керуюча справами Ободівської сільської ради Валентина Піган зазначила, що на даний час зареєструвались офіційно понад 900 ВПО, решта - живуть у родичів, знайомих і не реєструються. «Коли закінчились місця у хатах місцевих жителів, то ми розмістили  переселенців у 5 дитячих садочках,- каже посадовиця,- Основна потреба – продукти харчування, тож їх і замовляємо в обласному гуманітарному штабі».

Громади Вінниччини гостинні до людей, які, утікаючи від жахіть війни, не з власної волі потрапили до їхніх домівок. Тільки добром один до одного, тільки підтримкою наших бійців ЗСУ ми сильні! Разом переможемо!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних