A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Роз’яснення для страхувальників щодо продовження терміну обігу паперових листків непрацездатності до 01 січня 2023 року

Дата: 10.05.2022 14:42
Кількість переглядів: 212

До відома страхувальників!

Міністерством охорони здоров’я України продовжено термін обігу паперових бланків листків непрацездатності до 01 січня 2023 року.
Виходячи з умов сьогодення та з метою реалізації прав на матеріальне забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності застрахованих осіб – громадян України, іноземців, осіб без громадянства та членів їх сімей, які проживають в Україні, в умовах воєнного стану, Міністерство охорони здоров’я України прийнято рішення про продовження терміну обігу на території України прийнято рішення про продовження терміну обігу на території країни паперових бланків листків непрацездатності.
Це рішення легітимізовано шляхом внесення змін до пункту 6 наказу Міністерства охорони здоров’я України від 01 червня 2021 року №1066 «Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки», змінивши кінцевий термін паперових листків непрацездатності з 01 травня 2022 року на 01 січня 2023 року.
Такі зміни були внесені згідно наказу Міністерства охорони здоров’я України від 25 березня 2022 року №522 «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 01 червня 2021 року №1066».
Крім того, даним наказом доповнено перелік дозолених обставин, за яких заклад охорони здоров’я може видати паперовий листок непрацездатності. Так, до регламентованих досі чотирьох підпунктів додано підпункт 5:
1. продовження та закриття листків непрацездатності, що були видані особам до 01 жовтня 2021 року;
2. спливу строку, протягом якого лікуючий лікар може внести зміни до медичного висновку про тимчасову непрацездатністьв Реєстрі медичних висновків велектронній системі охорони здоров’я. У такому випадку рішення про видачу листка непрацездатності приймає лікарсько-консультативна комісія закладу охорони здоров’я, а за її відсутності керівник закладу.
3. застрахованій особі протягом двох місяців з народження дитини, зазначеного у свідоцтві про народження дитини – на підставі цього свідоцтва та рішення суду про уиновлення дитини.
4. виникнення технічних проблем (помилок) щодо передачі даних між Електронним реєстром листків непрацездатності та Реєстром медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я, які призводять до неможливості формування електронного листка непрацездатності в Електронному реєстрі більше ніж протягом семи днів з дати створення медичного висновку про тимчасову непрацездатність – до усунення таких проблем (помилок).
5. зупинення в умовах воєнного стану доступу користувачів електронної системи охорони здоров’я до центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я.
Зазначений наказ Міністерства охорони здоров’я України від 25 березня 2022 року №522 набрав чинності 15 квітня 2022 року з дня його опублікування у №29 Офіційного вісника України.

Тростянецьке відділення Управління виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України у Вінницькій області
Тел. 043-43-2-21-37


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.