A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Проведено весняне прибирання в Ободівському парку

Дата: 12.05.2022 22:28
Кількість переглядів: 294

Фото без описуГромадськість все більше усвідомлює, що проблеми санітарної очистки громади, в тому числі благоустрою території населених пунктів - наші спільні проблеми, і тільки об’єднавши зусилля та мобілізувавши увесь наявний ресурс, ми можемо досягти відчутних результатів у цьому напрямку.

Вже більше місяця в усіх населених пунктах нашої Ободівської громади проводяться роботи з благоустрою та приведенню їх в належний стан, адже ми всі тут мешкаємо. Відрадно, що в цьому році в заходах з прибирання взяли участь і внутрішньо переміщені особи, які тимчасово проживають в нашій громаді.

Сьогодні, 12 травня в Ободівському парку (парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення) в селі Ободівка відбулась весняна толока. Погода просто сприяла, вдалось виконати досить великий об’єм робіт.

До прибирання парку долучились виконавчі органи сільської ради та її апарат, комунальні установи, підприємства, комунальний заклад «Ободівський  заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів», комунальний заклад «Ободівська спеціальна школа» Вінницької обласної Ради, та внутрішньо переміщені особи.

Учасники зібрання були розподілені по локаціях.

Ободівський парк  – це місце де збираються дорослі і діти, щоб відпочити та гарно провести свій час, тому потрібно завжди підтримувати це місце в охайному вигляді.

Керівництво сільської ради просить кожного цінувати роботу зроблену сьогодні, культурно відпочивати і не залишати сміття після себе в парку! 

Фото без опису

Короткий опис

Парк створювався облаштуванням двох великих горизонтальних ділянок, які мали перепади до 30-35 метрів. На верхній ділянці були побудовані палац, господарські будівлі та костел. Верхня частина парку розміщувалась за палацом, а нижня - була розташована перед його головним фасадом. Нижня частина парку декілька разів зазнала змін протягом 19 та 20 століття. У 19 столітті на парковій території відбулось висадження екзотичних рослин. Серед них було «залізне дерево», павія жовта, софора японська та дуб червоний.

Осередок дубів пірамідальної форми був розташований у східній частині парку. Серед дерев, які зростали на паркові території, були клен гостролистий, граб, ялина, дуб звичайний, клен американський, тополі, акація жовта, сосна, каштан, горіх сірий, різні види осики, явір, липа, горобина звичайна, павія жовта, сосна Веймутова, горіх чорний. Загальна кількість видів насаджень сягала 70. Представлені форми деревно-чагарникових порід. Поряд із парковою алеєю, на якій зростали екзотичні та місцеві породи, розташовувались квітники. Функціонувала система ставків. Площа парку становить 17 гектарів. Зі східного боку парк був оточений штучно створеним ставком. Від водойми з північного боку, через міст до західної частини території, площу оточував мур із цегли. До 2012 року біля озера на території парку зростала верба, вік якої становив близько 300 років. (Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.)



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних