A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

ЗЛОЧИН ПІД ЧАС ВІЙНИ

Дата: 22.06.2022 09:31
Кількість переглядів: 250

Фото без опису   У зв’язку із введенням військового стану, Верховною Радою України винесено ряд Законів, якими внесено зміни до Кримінального кодексу України.

   Зокрема, з 7 березня 2022 року посилено відповідальності за злочини, передбачені ст. 185, 186, 187, 189, 191 Кримінального кодексу України, вчинені в умовах воєнного стану. Це основні майнові злочини, які завжди становили значну частину всієї кримінальної статистики в Україні – крадіжка, грабіж, розбій, вимагання, а також розтрата і заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем.

   Тож, незважаючи на те, що нашій країні в боротьбі за незалежність допомагають всі цивілізовані та демократичні держави, міжнародні спільноти, на сторожі територіальної цілісності України стоять мужні українці та українки, а також громадяни інших держав, які виявили бажання допомогти боронити нашу країну, трапляються непоодинокі випадки, коли фізично здорові і нічим не обтяжені чоловіки – громадяни України, вчиняють майнові злочини в тилу, тобто на території, на якій не ведуться бойові дії.

   Так, у квітні 2022 року громадянин «Г», перебуваючи в одному з магазинів м. Ладижин Гайсинського району Вінницької області, викрав дві пляшки елітного алкоголю і надалі випив його зі своїми друзями.

   Слідчим відділенням відділення поліції №3 Гайсинського районного управління поліції ГУНП у Вінницької області дії громадянина «Г» кваліфіковано за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років за вчинення крадіжки в умовах воєнного стану.

   За результатами досудового розслідування, до Ладижинського міського суду Вінницької області відносно громадянина «Г» скеровано обвинувальний акт.

   За принципової позиції Гайсинської окружної прокуратури Вінницької області із врахуванням попередніх судимостей особи, Ладижинським міським судом відносно громадянина «Г» постановлено обвинувальний вирок, згідно якого його визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України і призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

   Маємо надію, у нього буде час обдумати свої дії і зрозуміти, що крадіжка завжди карається Законом, а під час військового стану, ще й дуже СУВОРО!!!

 

Прокурор Тростянецького відділу

Гайсинської окружної прокуратури

Юрій ЧУДАК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних