A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Проведено мовознавчий урок на тему: "Розмовляй українською !"

Дата: 26.07.2022 19:51
Кількість переглядів: 156

Фото без описуЗ метою підтримки, вивчення, розвитку української мови, 26 липня 2022 року на базі Новоободівської сільської бібліотеки-філії №1 Публічної бібліотеки Ободівської СТГ, вчитель української мови та літератури комунального закладу "Новоободівська СЗШ І-ІІІ ст." Олійник Ніна Вікторівна провела мовознавчий урок на тему: "Розмовляй українською!".

Урок відбувся по вивченню української мови із ВПО. Бібліотекарі звернули увагу присутніх на книжково-ілюстративну виставку «Віки творилась українська мова», на якій експонувалися кращі зразки вітчизняної літератури. 

Присутнім було повідомлено, що з 16 липня 2022 року  набирають чинності окремі норми Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, які стосуються використання мови в мережі Інтернет та мови інтерфейсів комп'ютерних програм, встановлених на товарах. Фактично це означає, що з 16 липня 2022 року усі інтернет-ресурси (вебсайти, сторінки в соцмережах, ютюб-, вайбер-, телеграм-канали, мобільні застосунки тощо), які використовуються в якості інтернет-представництв суб’єктів господарювання, зареєстрованих в Україні, у тому числі інформаційні інтернет-ресурси, повинні мати основну версію українською мовою, яка має завантажуватися для користувачів в Україні за замовчуванням. Українськомовна версія інтернет-представництва іноземного суб’єкта господарювання, який реалізує продукцію в Україні, може мати менший обсяг інформації, ніж основна версія, але достатній для того, аби користувач з України міг повністю розуміти мету діяльності даного суб’єкта.

Також з 16 липня 2022 року Уповноважений із захисту державної мови зможе накладати стягнення на фізичних осіб за порушення Закону.

Ознайомили ВПО з сучасними українськими письменниками та поетами: Любко Дереш, Анатолій Дімаров, Юрій Винничук, Оксана Забужко, Андрій Кокотюха, Марія Матіос, Василь Шкляр та інші.

Закінчився захід під час якого учасники щиро привітали один одного і довели, що володіти українською мовою – модно та стильно.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних