A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Поліція інформує: заборонено полювання на пернату дичину у мисливському сезоні 2022 року

Дата: 15.08.2022 15:27
Кількість переглядів: 268

  Фото без описуВідповідно до наказу №1413 «Про заборону полювання на пернату дичину», який 8 серпня підписав начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов на території Вінницькій області заборонено полювання на пернату дичину у мисливському сезоні 2022 року. Поліція в межах компетенції контролюватиме виконання цієї заборони громадянами. Порушники будуть притягуватись до відповідальності відповідно до законодавства.

Щодо криміногенної обстановки, у період з 8 по 14 серпня 2022 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 427 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події, з них 52 злочини мають ознаки кримінальних правопорушень, з них: 18 – шахрайства, 5 – крадіжки, 4 - злочини у сфері обігу наркотичних засобів, 4 - нанесення тілесних ушкоджень, 3 – незаконний обіг вогнепальної зброї, 2 - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, 1- ухилення від сплати аліментів на утримання дітей та інші.

Протягом минулого тижня поліцейські склали 18 адмінпротоколів відповідно до ст.130 КУпАП внаслідок керування транспортними засобами особами у стані алкогольного сп'яніння. З них, 8 – Бершадська, 7 – Гайсинська, 2 – Тростянецька і 1 - Теплицька територіальні громади.

9 серпня у Бершаді поліція затримала зловмисника, який стріляв з травматичної зброї у багатоквартирному будинку. У 48–річного місцевого жителя слідчі вилучили травматичний пістолет та набої до нього. Дії затриманого кваліфікували за ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Такий злочин карається позбавленням волі терміном до 7 років.

11 серпня до поліції надійшло повідомлення про те, що житель смт Дашів з мисливської рушниці застрелив собаку. За вказаним фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудового розслідування за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України (Жорстоке поводження з тваринами), знаряддя злочину – вилучено. 65-річному зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років. Також на чоловіка складено адміністративні матеріали за вчинення ряду порушень. Остаточна кваліфікація діям правопорушника буде надана після проведення процесуальних дій.

12 серпня у с. Завадівка Соболівської територіальної громади поліцейські під час патрулювання виявили гранату у місцевого 32-річного жителя. Боєприпас вилучений та направлений на експертизу. За цим фактом розслідується провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Після завершення експертиз та проведення необхідних слідчих дій, всім причетним буде надана остаточна правова кваліфікація.

Нагадуємо: почувши звук сирени, яка сповіщає про повітряну тривогу, негайно прямуйте в укриття. Бережіть життя – своє і своїх близьких.

 

Т.в.о. начальника Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

підполковник поліції                                       Віталій ГОЛОВАТЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних