A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

У Новоободівському сільському будинку культури відбулася презентація книги Лариси Колесник «Відкрита ворітня» про відомого українського художника Олексу Новаківського.

Дата: 19.09.2022 08:11
Кількість переглядів: 199

 Фото без описуПисьменники й художники – брати по духу. «Живопис – це поезія, яку бачать, а художні твори  -це живопис, який чують. (Леонардо да Вінчі).

Губляться рукописи, тліють книги, вода і вітер стирають написи на камені, а твори мистецтва живуть і долучаються до нашої свідомості й духовності.

Лариса Федорівна Колесник

Про її творчість колега по перу Леонід Пастушенко сказав з гордістю: «Запамятайте це імя. Це талант… А ще коли йдеться про звичайну буденну подію, про так звану пересічну людину… Тільки Божа іскра, яка є в душі того, хто пише, може розчепити ці атоми сірої буденщини в художню енергію…»

Сюжети творів Лариси Федорівни вихоплені з буднів, не підфарбовані, а болісно-колючі, шліфовані серцем і майстерною рукою. Вона захоплюється красою почуттів, силою духу своїх героїв, ділить з ними і радість і горе, проживає разом з ними життя.

16 вересня в Новоободівському сільському будинку культури відбулася презентація книги Лариси Колесник «Відкрита ворітня» про відомого українського художника Олексу Новаківського.

Олекса Харлампійович належав до тих, хто взяв на себе важкий хрест нашого мистецтва, і, хоч не раз угинався під ним і спотикався об підкладені колоди, все ж не випустив його з рук до останньої хвилини життя. Служив своєму народові як умів і знав, і залишив по собі добру пам'ять.

Дякуємо усім присутнім сьогоднішнього заходу, бажаємо здоров’я,миру, а авторці натхнення і довголіття. Нехай ваш творчий шлях рясніє новими творами, друзями і добрими людьми.

               Маестро!

Ти в серцях нащадків.

Тобі 150 вже минає.

Та в памяті живеш ти вічно.

Яскрава зіронька твоя

На небесах мистецьких сяє.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних