A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

На сесії прозвітував поліцейський офіцер Ободівської територіальної громади Ярослав Бухтій

Дата: 20.12.2022 11:28
Кількість переглядів: 197

 19 грудня 2022 року поліцейським офіцером Ободівської громади Ярославом Бухтієм на почерговій сесії проведено звіт про результати роботи за 2022 року.

      За 2022 рік з території ОТГ на лінію 102 надійшло 856 звернень, не враховуючи дзвінки від мешканців особисто на мобільний офіцера громади, з особистими питаннями. Також було прийнято у встановлений законом термін рішення та надано відповідь заявнику.

  Поліцейським офіцером громади, під час профілактичних заходів пов'язаних із протидією домашньому насильству на території Ободівської територіальної громади, перевірено 21 кривдників) особи, які вчиняли домашнє насильство в сім’ї), винесено 20 терміново заборонних приписів та взято на облік 40 кривдників. За вчинення домашнього насильства впродовж 2022року, на території Ободівської громади були о складено 11 адміністративних матеріалів за ст. 173-2 КУпАП.(домашнє насильство в сім’ї).

    Робота поліцейського офіцера громади спрямована на профілактику та попередження правопорушень. Реалізовуючи взаємодію поліції та органів місцевого самоврядування, більшість профілактичних заходів проводились із відділами Ободівської сільської ради. Таким чином за 2022 рік, разом із комунальною установою центром надання соціальних послуг проведено 30 спільних виїздів під час яких відвідано 25 сімей які опинилися у складних життєвих обставинах та із службою у справах дітей проведено 19 спільних виїздів за зверненнями та повідомленнями громадян під час яких виявлено адміністративні правопорушення та складено 10 адміністративних матеріалів за ст. 184 КУпАП відносно батьків чи осіб які їх замінюють які неналежно виконують свої обов'язки щодо виховання дітей.

Одним із важливих видів профілактики та превенції на території громади є спілкування та підвищення рівня правосвідомості молоді та жителів ОТГ тому було проведено круглі столи на тему протидія булінгу та домашньому насильству а також бесід у навчальних закладах.

    Поліцейським офіцерам громади, з початку введення воєнного стану на території країни, постійно здійснюється патрулювання на службовому автомобілі в денний та нічний час в кожному населеному пункті. У зв'язку із чим в рази зменшився рівень вчинення кримінальних злочинів та адміністративних правопорушень.

    За 2022 рік, поліцейським офіцерам громади було перевірено всі магазини які розташовані на території Ободівської громади. В ході відпрацювання було виявлено 2-магазини які порушували правила торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Відносно власників вказаних магазинів складено адміністративні матеріали за ст. 156 КУпАП та вилучено підакцизну продукцію.

    Щоденно, впродовж 2022 року, поліцейським проводилися патрулювання з метою запобігання порушенню громадського порядку. Постійно проводилися зустрічі та бесіди із громадянами направлені на розвиток правосвідомості серед населення. Однак, були випадки коли громадянами вчинялося дрібне хуліганство та відносно них складено 10 адміністративних матеріалів за ст. 173 КУпАП

    Під час патрулювань було встановлено 21 особу які курили тютюнові вироби у місцях, де це заборонено законом. Відносно порушників складено 21 адміністративних матеріалів за ст. 175-1 КУпАП.

    Підчас патрулювання та спілкування із населенням, надійшла інформація про осіб які можуть займатися виготовленням, зберіганням самогону. В ході перевірки отриманої інформації, деякі факти підтвердилися та відносно громадян які займалися виготовленням та зберіганням самогону було складено 13 адміністративні матеріали за ст. 176 КУпАП. Також за придбання самогону та інших міцним спиртних напоїв домашнього вироблення до адміністративної відповідальності притягнуто 14 осіб у відношенні яких складено 14 адміністративних протоколів за ст. 177 КУпАП. Виготовлення та збут самогону на території громади має негативний вплив не лише на здоров'я тих хто його вживає, а і наносить шкоду підприємцям і бюджету громади, в яку не надходять податки із продажу підакцизного товару.

     Однією із проблем на території Ободівської громади є порушення громадського порядку у вигляді розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях та поява у громадських місцях у п'яному вигляді. Впроваджуючи превентивні методи, поліцейськими громади проводяться роз'яснювальні бесіди із населенням в цьому напрямі та складаються адміністративні матеріали відносно порушників. Таким чином за 2022 рік складено 40 адміністративних матеріалів за ст. 178 КУпАП.

    На території Ободівської громади мешкає 4 осіб які перебувають під адміністративним наглядом. Кожного місяця проводяться перевірки таких осіб. За 2022 рік, були порушення правил адміністративного нагляду в результаті чого було складено 8 адміністративні протоколи за ст. 187 КУпАП.

     Поліцейським офіцерам громади на території Ободівської громади, впродовж 2022 року впроваджуються контроль за дотриманням правил дорожнього руху. Таким чином, за 2022 рік, за порушення водіями правил керування транспортними засобами, правил користування ременями безпеки або мотошоломами складено б адміністративних матеріалів по 121 КУпАП та складено 5 адміністративних матеріалів за ст. 122 КУпАП, за порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП складено 2 адміністративних матеріалів за ст. 124 КУпАП, за керування транспортними засобами особами, які не мають відповідних документів на право керування такими транспортними засобами складено 8 адміністративних матеріалів за ст. 126 КУпАП. Також, із метою запобігання керування транспортними засобами особами в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння, поліцейськими офіцерами громади проводились нічні патрулювання із залученням груп реагування патрульної поліції. В ході таких патрулювань було складено 11 адміністративних матеріалів за ст. 130 КУпАП та вилучено водійські посвідчення у порушників.

    Великий об'єм превентивної роботи проведено у сфері захисту довкілля та природніх ресурсів.

       Спільно із іншими підрозділами Національної Поліції України, розкрито 12 злочинів.

    Лише разом із Вами нам вдасться зробити Нашу громаду безпечною. Впроваджуючи механізми взаємодії громади та поліції, прошу надавати свої варіанти та алгоритми вирішення питань які залишилися не вирішними на території громади. Головною ціллю як безпекових проектів так і плідної співпраці поліцейських з громадою та органами місцевого самоврядування є зниження правопорушень будь якого типу, створення безпекових осередків на території громади та розвиток правової обізнаності серед населення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.