A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Відбувся семінар для бібліотечних працівників Ободівської громади

Дата: 20.12.2022 15:53
Кількість переглядів: 121

Фото без описуПублічна бібліотека об’єднує тих, хто не втратив любові до читання, хто відчуває потребу в неформальних контактах з однодумцями, творчій самореалізації та самоствердженні. Протягом 2022 року бібліотека працювала в незвичному режимі. В умовах повномасштабного вторгнення дала поштовх для оновлення діяльності публічних бібліотек та осучаснення їх послуг. Хоча доступ користувачів до бібліотеки був обмежений, бібліотекарі виконували повсякденну роботу та обслуговували читачів за замовленнями. Користується популярністю нова література сучасних українських авторів, детективи та мелодрами.

Відрадно те, що протягом листопада 2022 р. Публічна бібліотека отримала нову літературу від Вінницького обласного відділення ВГО УБА. Під час карантину та військового стану наші бібліотеки проводили онлайн заходи, готували віртуальні виставки нової літератури та організовували тематичні виставки. Бібліотечні заходи були різнопланові: віртуальні екскурсії, поетичні години, зустрічі з місцевими письменниками та поетами, експрес- огляди «Новинка», скайп-зустрічі по підвищенню професійного рівня, курси навчання комп’ютерної грамотності тощо.  Робота бібліотек в умовах пандемії та військового часу – випробування для кожного закладу на життєздатність і стійкість, а для кожного бібліотечного фахівця – це затребуваність і професіоналізм. Досягненнями цього року я вважаю те, що ми перемогли обставини, не зламалися, бо перешкод було багато, а навпаки – згуртувалися та стали однією командою,  

Поряд із зробленим ще є ряд проблем. Бібліотеки потребують ремонтів, реконструкції, придбання сучасних меблів, мультимедійного обладнання і нових комп’ютерів, виділення коштів на придбання нової літератури і періодичних видань.

Протягом 2023 року всі бібліотечні працівники будуть плідно працювати по наданню ефективних і сучасних культурних послуг. Самим постійно навчатися, удосконалювати свій професійний рівень, впроваджувати нові форми роботи. 

20 грудня 2022 року в читальнову залі Публічної бібліотеки Ободівської стг відбувся семінар для бібліотечних працівників Ободівської громади. Директором публічної бібліотеки були розглянуті питання щодо здачі річної звітності бібліотечними працівниками та планування роботи на наступний рік.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних