A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

На Вінниччині переселенці зможуть отримати допомогу з обласного бюджету – депутати обласної Ради  погодили зміни до Порядку використання коштів

Дата: 31.01.2023 16:03
Кількість переглядів: 159

 На черговій 36 сесії обласної Ради депутати ухвалили зміни до Положення про порядок використання коштів обласного бюджету для надання грошової допомоги громадянам. Тепер матеріальну допомогу з обласного бюджету можуть отримувати переселенці, які зареєстровані на Вінниччині та мають відповідну довідку.

Положення розроблене відповідно до заходів Програми розвитку місцевого самоврядування у Вінницькій області «УСПІШНІ СИЛЬНІ ГРОМАДИ» на 2018-2025 роки». Порядок визначає механізм надання грошової допомоги громадянам як одного з видів соціальної допомоги,  що надається за рахунок коштів обласного бюджету, головним розпорядником яких є Вінницька обласна Рада.

– Вінниччина – одна з областей, де прийняли найбільше внутрішньо переміщених осіб. Нині їх – понад 180 тисяч. І це не чужі люди, вони – наші, українці, – каже голова обласної Ради Вячеслав Соколовий. – Порядок надання допомоги з депутатського фонду не змінювався із 2013 року. Війна змінила багато чого. Із початку повномасштабних воєнних дій депутати обласної ради активно працюють на волонтерському напрямі, допомагають військовим і нашим переселенцям. Тепер для підтримки мають офіційно ще один інструмент.

 Грошова допомога може надаватися громадянам, які тривалий час хворіють або у сім’ях яких склалися обставини, внаслідок яких вони потребують грошової допомоги. Зокрема це:

– жителі, зареєстровані у населених пунктах Вінницької області;

– внутрішньо переміщені особи, які отримали довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи на території Вінницької області.

Для отримання грошової допомоги громадянин звертається до депутата обласної Ради, голови обласної державної адміністрації з особистою заявою, в якій вказує обставини, що спонукали його до звернення за грошовою допомогою.

До заяви додаються:

а) копія паспорта громадянина України (1-3 сторінок, 3-6 сторінок за наявності відміток, та сторінки з відомостями про останнє місце реєстрації постійного проживання) або копія паспорта у формі ID-картки з витягом з Єдиного державного демографічного реєстру про зареєстроване місце проживання;

б) копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційного номера) з Державної податкової служби; 

в) для особи з інвалідністю, пенсіонера, ветерана війни – копія посвідчення;

г) копія довідки відповідних медичних закладів та інших органів, що засвідчує гостру потребу громадянина у наданні грошової допомоги;

д) для внутрішньо переміщеної особи – копія довідки про взяття на облік;

е) копія свідоцтва про народження дитини громадянина, який звертається із заявою про надання допомоги цій дитині.

Розмір грошової допомоги, що може надаватися протягом одного календарного року одній особі, не повинен перевищувати 20 прожиткових мінімумів.

Поштові витрати, пов’язані із перерахуванням грошової допомоги громадянам, проводяться за рахунок коштів обласного бюджету.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.