Пошук

 Зміни законодавства в продовженні виплат деяких державних допомог.

Дата: 07.02.2023 14:32
Кількість переглядів: 137

    Фото без опису27.12.2022 на засіданні Уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 6 жовтня 2021 р. №2 1040 і від 7 березня 2022 р. № 214» (далі - постанова). Постановою продовжено виплату деяких державних допомог на період дії воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування.

   Зокрема, з 1 січня 2023 року автоматично будуть перепризначені виплати:

- на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;

- на дітей, хворих на тяжкі захворювання;

-дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів;

 -особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;

 -особам, які здійснюють догляд за особами з інвалідністю І та ІІ внаслідок психічного розладу;

- особам, які не мають права на пенсію;

-  особам з інвалідністю.

 Також, продовжено до 31 грудня 2023 року перехідний період для щомісячних компенсаційних виплат непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою, що досягла 80-річного віку.

  Для продовження отримання адресних видів допомог, які надаються з урахування сукупного доходу та майнового стану та продовження надання пільг, тим отримувачам, термін виплати яких закінчився в період дії воєнного стану з 1 січня 2023 року потрібно звернутися із підтверджуючими документами до органів соціального захисту, щоб підтвердити право на отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, державної допомоги на дітей одиноким матерям, допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату та пільги.

    Якщо ви мешкаєте на тимчасово окупованій території або якщо у місці вашого проживання тривають бойові дії  перелік таких територій визначається наказом Мінреінтеграції та періодично оновлюється. Наразі актуальний перелік визначений наказом №309 від 22 грудня 2022 року. Мешканцям цих територій абсолютно всі види соціальних допомог продовжують нараховувати автоматично.

  Громадянам, які вже отримують житлову субсидію ЖКП, не потрібно нікуди звертатися. Вони і надалі отримуватимуть призначені субсидії обраним способом - на банківський рахунок або через поштове відділення.

Єдина зміна стосується розпорядника житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг. У 2023 році питанням призначення, нарахування і виплати субсидій та пільг опікуватиметься виключно Пенсійний фонд України. Процес передачі повноважень від органів соціального захисту населення органам ПФУ триває вже кілька місяців. Оскільки установи Пенсійного фонду працюють за екстериторіальним принципом, то в умовах воєнного стану це дозволяє автоматизувати та прискорити процеси призначення, нарахування та виплати субсидій та пільг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних