Пошук

Звернення сільського голови К.В. Ременюка до жителів Ободівської громади.

Дата: 05.05.2023 16:14
Кількість переглядів: 115

 Фото без описуШановні жителі Ободівської громади!

05 квітня 2023 року Ободівського сільського голову К. В. Ременюка за рішенням суду поновлено на посаді із 29 жовтня 2022 р., 11 квітня 2023 р. Іванченко Л.А. поновлено на посаді секретаря сільської ради  з 30 листопада 2022 року.

4 травня 2023 р. в Ободівському СБК, о 10 годині розпочала роботу 51 позачергова сесія Ободівської сільської ради 8 скликання.

Депутат Сокур В.М. – «Європейська солідарність» за підтримки депутата Пироговського В.П. та депутатів депутатської групи «За розвиток громади»  які   є членами партії «За майбутнє» осередок розташований в адміністративному приміщені ТОВ «АФ «Ободівська» - власник - Солодкий Ю.Ф.. вніс пропозицію щодо включення до порядку денного сесії питання про повернення до депутатів сільської ради  Сутики Валентини Василівни - помічника депутатів Верховної Ради Кучера М. та Білозір Л.,  шляхом скасування   рішенням сесії про припинення повноважень, а в подальшому депутат Пироговський В.П. вносить питання, про наслідки діяльності Ободівського сільського голови К. Ременюка та припинення його повноважень, та про поновлення на посаді, наслідки діяльності та дострокове припинення повноважень секретаря Ободівської сільської ради Іванченко Л.А.

Такими наполегливими діями депутатів було заблоковано роботу пленарного засідання сесії ради та прийняття змін до Програми соціально-економічного розвитку громади щодо виділення коштів на придбання техніки для КП «Ободівка Комун Сервіс», ремонту приміщень харчоблоків КЗ «Новоободівський ЗДО ясла-садочок «Росинка»,  КЗ «Ободівський ЗДО «Пізнайко» ,  ремонту КЗ «Верхівський ЗДО»,  оплати праці асистента вихователя в інклюзивній групі,  кошти закладам загальної середньої освіти для проведення поточних ремонтів,  утримання та навчально-тренувальної роботи комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, проведення коригування проектно-кошторисної документації на об’єкт «Реконструкція котельні комунального закладу «Ободівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів». Соціальний захист, виплати одноразової матеріальної допомоги  військовослужбовцям, які зазнали поранень під час безпосередньої участі у бойових діях, забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування військової агресії російської федерації проти України. Кошти  на виконання заходів «Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою населених пунктів Ободівської територіальної громади на 2021-2024 роки», «Програми розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення, комунальних доріг Ободівської сільської територіальної громади  на 2021-2024 роки». Для забезпечення належної роботи комунального підприємства критичної інфраструктури в умовах воєнного стану. Тобто, як наслідок заблоковано виділення коштів в сумі 2 739 276 грн.

Як, аксіома. Сільська рада та її посадові особи як суб`єкти владних повноважень зобов`язані діяти лише на підставі та в межах повноважень та у спосіб, що передбачений Конституцією та законами України (частина друга статті 19 Конституції України).  

Після бурхливого обговорення, не задовільнивши забаганки депутатів, частина депутатів залишили залу засідань, кворум відсутній, робота сесії зірвана. В прямому розумінні – саботаж.

Щодо рішення ради про припинення повноважень депутата Сутики В.В.– рішення є  нормативно-правовим актом який виконав свою дію – достроково припинив повноваження депутата Сутики В.В. за її особистою заявою - будь яке поновлення депутата в  спосіб скасування рішення, яким припинено її повноваження, є незаконним і має кримінальні ознаки.

Щодо дострокового припинення повноважень сільського голови та секретаря сільської ради, депутати в рамках своїх повноважень, мають дотримуватися  критеріїв правової (справедливої) процедури, як складової принципу верховенства права (частина перша статті 8 Конституції України) і принципу законності, яка є важливою гарантією недопущення зловживання з боку органів публічної влади під час прийняття рішень та вчинення дій, які повинні забезпечувати справедливе ставлення до особи так і самого органу місцевого самоврядування.

         

          З повагою            

Сільський голова                                            Костянтин Ременюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних