Пошук

Привітали зі 101-м Днем народження Ганну Дмитрівну Козоріз з с. Нова Ободівка.

Дата: 14.09.2023 11:45
Кількість переглядів: 497

Фото без опису З нагоди 101-го Дня народження Козоріз Ганни Дмитрівни  13 вересня 2023 р. відвідали з вітальним візитом шановну іменинницю сільський голова К.В. Ременюк, староста Н.П. Мороз, депутат сільської ради В.В. Бідюк.

На своєму життєвому шляху Ганна Дмитрівна  зустріла чимало випробувань: голодомор, війна, нелегке післявоєнне життя… Кожна людина своє життя пригадує з якогось епізоду. Спогади Ганни Дмитрівни розпочинаються з того страшного моменту, коли в її старенькій хатині помирали один за одним, мама, тато, брат і сестра в роки Голодомору 1932-1933 років.

В 9 років, залишившись сиротою в зруйнованій хаті, пішла наймитувати, щоб заробити на шматок хліба. Пережите, побачене, почуте загартували її характер, душу та серце.

Доля не завжди була прихильною до неї, не один раз влаштовувала нелегкі випробовування. З ранніх літ Ганна Дмитрівна звикла до важкої сільської праці, тому одразу пішла працювати в колгосп, в ланку. З початком війни 1939-1945 рр. довелось Ганні Дмитрівні працювати з ранку до ночі в полі.

 Після війни одружилася з односельцем Микитою Козорізом, який повернувся з фронту неодноразово пораненим. Народила двоє діток: сина Анатолія та доньку Марію, яких виховала гарними людьми.

Здавалось, що життя налагодилось, є сім’я, чоловік, діти. Чоловік працював помічником комбайнера, розпочали будівництво нового будинку.

Але життя розпорядилось по-іншому. Недовго судилося побувати в шлюбі. В 1974 році пішов із життя чоловік – Микита. Залишилась вдовою з малими дітьми. Ганна Дмитрівна продовжувала тяжко працювати, щоб поставити дітей на ноги.

Сьогодні її діти – гарні, зрілі люди, якими вона пишається. Ними пишається і вся наша громада. Є онуки, які частенько провідують бабусю, а вона їх повчає любити, не скаржитись на життя, не боятись труднощів і в будь-якій ситуації залишатись людьми.

Шановна Ганно Дмитрівно – Ви є прикладом мудрості, працелюбства, витривалості, переживши голод, холод, війну, знаєте ціну кожній крихті хліба.

Прийміть найщиріші вітання з 101-м Днем народження! Бажаємо Вам мирного неба, радості, тепла, здоров’я, благополуччя!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних