Пошук

ГУ Державної податкової служби у Вінницькій області інформує.

Дата: 26.10.2023 09:05
Кількість переглядів: 196

  Корисне платникам. Фото без описуГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що платники, які використовують єдиний рахунок, під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення, зобов’язані при заповненні реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції  керуватися Порядком заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 22.03.2023 № 148 із змінами.

Дотримання законодавства у сфері розрахункових операцій є обов’язком кожного суб’єкта господарювання

ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу, що під час організації та проведення контрольно-перевірочних заходів особлива увага приділяється виявленню фактів здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації особи як суб’єкта господарювання, а також вимог порядку проведення розрахункових операцій при здійсненні продажу товарів. Аналіз податкової інформації показав, що переважна більшість суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на ринку, – це фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої групи. При цьому, більшість з них не використовує при розрахунках РРО/ПРРО, що суперечить чинному законодавству. Нагадуємо, що право не застосовувати РРО/ПРРО при продажу товарів на ринках мають лише платники єдиного податку першої групи. Відповідно до п. 291.4. ст. 291 Податкового кодексу України до платників єдиного податку першої групи належать фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Корисне юридичним особам – платникам податку на «нерухомість»

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що під час складання податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, при декларуванні «нового» об’єкту нерухомого майна, слід вказувати розмір мінімальної заробітної плати станом на 1 січня звітного ( податкового року) а не на момент складання (подання) Декларації платником податків. Наприклад юридична особа набула права власності на об’єкт нерухомого майна у листопаді 2022 року та не пізніше 20 грудня 2022 року зобов’язана задекларувати такий об’єкт. Звертаємо увагу, що  розмір мінімальної заробітної плати на 1 січня 2022 року становив 6 500 грн а з 1 жовтня 2022 було зріс до 6 700 грн. Враховуючи вищевикладене при декларуванні такого об’єкта юридична особа повинна застосувати мінімальну заробітну плату у розмірі 6 500 гривень.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних