A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

ГУ Державної податкової служби у Вінницькій області інформує.

Дата: 04.12.2023 16:13
Кількість переглядів: 26

Фото без опису «Єдинники» мають обов'язок застосовувати РРО/ПРРО

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що платники податків (крім першої групи спрощеної системи оподаткування) при здійсненні розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО.

Наголошуємо, що інформація щодо складності використання РРО/ПРРО у своїй діяльності та фіскалізації через них отриманих доходів є вигадкою недоброчених суб'єктів господарювання. Звертаємо увагу всіх платників податків, що добровільне виконання вимог законодавства у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зокрема Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», вбереже від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій. 

 

Про видачу чека при продажу товару через нову пошту з післяплатою

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що суб'єкти господарювання зобов'язані застосовувати РРО/ПРРО при продажу товару. При цьому, якщо товар відправляється через експедитора, який не має статусу ні кур’єра, ні перевізника, не є учасником відносин купівлі-продажу, не передає право власності на товар та не бере участі в розрахунку за нього відповідно до договору про надання послуг, фіскальний касовий чек має бути сформований до відправки товару та вкладений продавцем у коробку з товаром, або надісланий покупцеві при або до передачі його експедитору. Звертаємо увагу, що  при продажу товарів у мережі інтернет із використанням служб доставки, дозволено зазначати у чеку такий вид розрахунків як «післяплата», «попередня оплата», «кредит», «відстрочення платежу», «розстрочення платежу» та інші.

 

Про право внутрішньо переміщеної особи на податкову знижку

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що громадяни – платники податку на доходи фізичних осіб мають право скористатись правом на податкову знижку за наслідками 2022 року. До переліку витрат, дозволених до включення до податкової знижки включається, зокрема сума коштів у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи. Відтак, внутрішньо переміщена особа мають право скористатися зазначеною податковою знижкою виключно за умови, що така особа та/або члени його сім’ї першого ступеня споріднення: 

- не мають у власності придатної для проживання житлової нерухомості, розташованої поза межами тимчасово окупованої території України; 

- не отримують передбачених законодавством України бюджетних виплат для покриття витрат на проживання. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних