A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Місячник боротьби з турбекульозом

Дата: 14.03.2024 10:48
Кількість переглядів: 122

Фото без описуЩороку 24 березня відзначають Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Ця дата обрана не випадково, в цей день у 1882 році Роберт Кох оголосив про виявлення бактерії, що спричиняє захворювання. Відтоді було відкрито шлях до діагностики та лікування від туберкульозу.

Туберкульоз залишається одним із найбільш смертоносних інфекційних вбивць у світі. За даними ВООЗ щодня близько 4 000 людей втрачають життя від туберкульозу і 28 000 людей хворіють на ТБ. 

За оцінками ВООЗ, чверть світового населення заражена туберкульозними паличками, більшість з цих людей не є хворими або заразними, але вони мають ризик розвитку захворювання у майбутньому. Це залежить, передусім, від кількох факторів, найважливішим з яких є імунологічний статус людини. 

За даними МОЗ України, на сучасному етапі Україна віднесена до групи країн з високим рівнем захворюваності на туберкульоз та посідає за цим показником сьоме місце в Європейському регіоні Всесвітньої організації охорони здоров'я після росії, Грузії, Киргизстану, Румунії, Молдови та Казахстану.

Стратегія ліквідації туберкульозу ВООЗ націлена на викорінення епідемії туберкульозу до 2035 року і має на меті покласти край глобальній епідемії туберкульозу. Ціллю є знизити смертність від ТБ на 95% і скоротити кількість нових випадків на 90% у період з 2015 по 2035 роки, а також переконатися, що жодна сім’я не обтяжена катастрофічними витратами через туберкульоз.

Щорічно в Україні з 01 по 31 березня проводиться місячник боротьби з туберкульозом з метою збереження здоров’я населення в умовах загрози поширення невиліковних і життєво небезпечних захворювань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних