A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ободівська сільська територіальна громада
Гайсинський район Вінницька область

Сесія сільської ради не відбулась.

Дата: 28.03.2024 09:30
Кількість переглядів: 147

Фото без опису  Відповідно до розпорядження  Ободівського сільського голови  Костянтина Ременюка  від 22 березня 2024 року  № 43 в приміщені Ободівського сільського будинку культури  27 березня 2024 року о 15.00 год скликано засідання 54 позачергової сесії Ободівської сільської ради 8 скликання.

      Присутні хвилиною мовчання вшанували память за загиблими Героями Ободівської територіальної громади.

  Відповідно до частини 12 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесія вважається правомочною вирішувати питання, на яку зареєструвалися більша половина складу депутатів.

 Враховуючи, що 27 березня 2024 року на 54 позачергову сесію прибули та зареєструвалися 9  із 17 депутатів, а саме: Іванченко Л.А, Катренко Л. О., Драбанич Т.В., Свирида Л.В., Ткач Р.М.,  Бідюк В.В., Юр'єва О.В., Канюка О.І., Хоменко А.А. Сесія ради не була правомочною вирішувати питання.

  На сесію сільської ради не з’явилися депутати: Грушко В.О., Пироговський В.П., Бурдейний О.Д., Малюта О.П., Тесмінецька Т.В., Медус Н.В., Сокур В.М.

Сільський голова зауважив, що подання депутатами   Бурдейним О.Д., Грушко В.О., Малютою О.П., Пироговським В.П, Тесмінецькою Т.В., Медус Н.В., Сокуром В.М. заяв про дострокове припинення повноважень депутата сільської ради ще не припиняє їхніх повноважень, оскільки ці заяви не розглянуті на постійній комісії та не проголосовані на сесії. Депутати повинні були б зявитися та виконати свої обовязки відповідно до вимог чинного законодавства.

   Сільський голова ознайомив присутніх з поточною ситуацією у громаді, негативними наслідками того, що частиною депутатів майже протягом року блокується робота сесії ради, не прийнято бюджет громади, програми розвитку, ряд земельних питань щодо затвердження технічної документації на виконання рішень суду, передачі в оренду земельних ділянок.

  Неприйнятими в тому числі є: Програма соціально економічного та культурного розвитку  Ободівської сільської територіальної громади  на 2024 рік,  Про внесення змін до Програми  організації харчування учнів  у закладах загальної середньої  освіти Ободівської сільської ради  на 2021-2024 роки (харчування дітей захисників та пільгових категорій), Про  внесення змін до Програми соціального захисту окремих категорій  населення  Ободівської сільської територіальної  громади на 2021-2024 роки (надання матеріальної допомоги військовослужбовцям при пораненні, виплати сім’ям загиблих військовослужбовців на поховання, надання матеріальної допомоги онкохворим).

 Неприйняття бюджету погіршує функціонування та розвиток громади: виникають труднощі у здійсненні соціальних виплат, оплаті комунальних послуг, діти захисників залишились без безкоштовного харчування, обслуговуючий персонал освітніх закладів (понад 100 працівників) вимушені йти у неоплачувані відпустки, що негативно впливає на сімейний бюджет та є неприйнятним  в умовах воєнного стану. Разом з тим, незважаючи на складні виклики сьогодення та неприйняття бюджету, усі відділи, служби, заклади й установи, працюють та виконують свої функції, фінансування видатків здійснюється по тимчасовому розпису, забезпечується виконання дохідної частини.

Сільський голова повідомив, що розпорядження про дату скликання пленарного засідання сесії буде розміщено на офіційному веб-сайті Ободівської сільської ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних