Пошук

Проведено мітинг-реквієм з нагоди відкриття Алеї слави загиблих Героїв у с. Цибулівка.

Дата: 07.05.2024 12:40
Кількість переглядів: 166

Фото без опису Сьогодні, 07 травня 2024 року  проведено мітинг-реквієм з нагоди відкриття Алеї слави загиблих Героїв за незалежність України на центральній площі в селі Цибулівка Ободівської громади.

У заходах взяли сільський голова Костянтин Ременюк,  староста Цибулівського старостинського округу Юлія Мельник, керівники й працівники комунальних закладів, родини загиблих й померлих захисників, учні Цибулівського ліцею, жителі громади.

До присутніх звернувся сільський голова Костянтин Ременюк: «Саме сьогодні, напередодні Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні кожен українець може подякувати загиблим захисникам та виявити пошану, схиливши голову під час хвилини мовчання. Це найменше, чим ми можемо віддячити загиблим воїнам-патріотам за мир у наших домівках та захист.

Ми пам’ятаємо кожного Героя, хто віддав своє життя, захищаючи Україну. Захисники, які віддали найцінніше у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – своє життя, стояли насмерть за кожного з нас – за те, щоб майбутнє покоління мало гідне майбутнє у незалежній країні, а всі ми могли розвивати громадянське суспільство та робити Україну кращою.

Алея слави стане місцем спогадів, смутку та гордості за подвиг наших земляків. Кожен, хто буде проходити повз - буде згадувати тих, хто ціною свого життя захистив Незалежність нашої Держави. Тих, хто виборює для нас мир та спокій. Тих, хто зробив усе можливе й неможливе, щоб наблизити нашу Перемогу! Пам’ятати про них і бути гідними них – обов’язок кожного з нас.

Подвиг Героїв-захисників, сміливість та самовідданість заслуговують на те, щоб їх обличчя й імена знав кожен – і жителі, і гості громади. Молитвою, добрим словом, згадаймо Героїв, які боролися і віддали життя за долю України і наше майбутнє. Господь відкрив перед ними двері раю, бо пішли вони на небо нескореними. Висловлюю щирі співчуття та доземний уклін родинам загиблих Героїв-патріотів».

Виступила староста Юлія Мельник: «Хочу звернутись до родин загиблих і померлих захисників, розділяючи ваш біль, з вдячністю схиляю голову перед вами за відвагу, стійкість та патріотизм ваших синів, батьків, чоловіків, братів. Висловлюю слова щирої подяки батькам, які виховали гідних синів-захисників». Староста вручила родинам загиблих Героїв-земляків короваї на вишитих рушниках, як символ життя, добробуту, Перемоги.

Присутні хвилиною мовчання  вшанували пам’ять про героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України та мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

З патріотичними віршами та піснями виступили учні Цибулівського ліцею; патріотичні пісні прозвучали також у виконанні працівників Центру культури та дозвілля.

Настоятель  Свято-Успенського храму  с. Ободівка о. Олександр відслужив поминальне богослужіння за загиблими й померлими воїнами та провів освячення Алеї.

На завершення заходу присутні поклали квіти до портретів Алеї слави загиблих героїв за незалежність України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних