Пошук

Біля Алеї Слави відбулися заходи з нагоди відзначення Дня Героїв. Молитвою вшанували пам'ять усіх Героїв України

Дата: 23.05.2024 13:53
Кількість переглядів: 173

Фото без описуДень Героїв – щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків – борців за волю України.

Сьогодні, 23 травня, в селі Ободівка біля Алеї Слави та пам’ятного знака «Героїв АТО/ООС та Небесної Сотні» відбулись заходи з нагоди Дня Героїв.

«День Героїв, це свято величі духу українських вояків – борців за волю України і є символом незборимості Української Нації. Ми даруємо щиру вдячність та пошану тим, хто без вагань поклав своє щире синівське серце до ніг Матері-України, чий героїчний чин став прикладом для майбутніх поколінь. Нині, у час нової великої війни за українську державність, День Героїв набуває особливого змісту. Варто подякувати всім, хто зі зброєю в руках б'ється проти російських загарбників. А також вшанувати героїв, які віддали життя за Україну.», – звернувся до присутніх сільський голова Костянтин Ременюк. 

Керівництво громади, керівники та представники від виконавчої влади, навчальних закладів, комунальних підприємств та установ поклали квіти на Алеї Слави загиблих військовослужбовців, які стали на захист України й полягли за Батьківщину.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників, а духовенство громади у спільній молитві відслужили молебень в храмах за загиблими Героями.

Обов’язком кожного українця є сьогодні пам’ятати та шанувати світлу пам’ять полеглих Героїв.

 

Довідково:

23 травня в Україні відзначають День Героїв – борців за свободу країни, починаючи від лицарів часів Київської Русі і до учасників Революції гідності, бійців АТО/ООС, сучасних захисників України – вояків на передовій, які щодня ризикують життям і борються за мир і безпеку наших родин.

Ідея пам’ятної дати, яка б вшановувала борців-героїв, зародилася в національно-визвольному русі під час Другої світової війни. Її запровадили постановою другого Великого збору ОУН у квітні 1941 року. Згодом День Героїв відзначала українська діаспора. У незалежній Україні День Героїв 23 травня стали відзначати здебільшого після нападу росії у 2014 році.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних