Пошук

Гайсинське РУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує.

Дата: 10.07.2024 13:29
Кількість переглядів: 27

Фото без опису АЧС в Україні.

П’ять  випадків спалаху АЧС в Україні  за червень місяць 2024 року. Заходи з ліквідації охоплюють великий процес:  вилучають, умертвляють та спалюють всіх свиней у спалаху (неблагополучному пункті визначається ДНПК). За відсутності можливості спалити трупи тварин їх закопують на глибину не менше 2 метрів. Шар землі з приміщень, де утримувались свині, завтовшки 10-15 см знімають і разом з гноєм закопують у місці спалення трупів на глибину не менше 1,5 метра. Гній пересипають сухим хлорним вапном, яке містить не менше 25 % активного хлору, з розрахунку 0,5 кг/м-2, зволожують водою або знезаражують іншим еквівалентним методом/засобом та переміщають у траншею. Протягом року на місці захоронення забороняється проведення земельних робіт…

Гайсинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області наголошує на дотриманні біобезпеки та «закритого режиму» свиногосподарств. Лікування АЧС відсутнє, тому хвороба призводить до 100% смертності свиней і значних економічних збитків. Вірус не передається людині.

Дотримуйтеся таких правил:

  • перевзувайтеся і перевдягайтеся, коли заходите в приміщення, де утримуються свині. Гумове взуття – лише для свинарника. Вірус не переноситься повітрям, потрапити до тварини він може тільки тоді, коли його туди занесе власник або персонал;
  • перед входом у свинарник покладіть килимок (краще поролоновий), який регулярно змочуйте дезінфікуючим засобом. Це дієвий спосіб знищити бактерії та віруси на взутті;
  • не пускайте у свинарник інших сторонніх людей;
  • не випускайте свиней з хліва – їх не можна вигулювати;
  • не утримуйте в одному приміщенні зі свинопоголів’ям інших тварин чи птицю, особливо, якщо вони виходять на двір;
  • не годуйте свиней залишками їжі зі столу. Однак, якщо цього не можна уникнути, прокип’ятіть їжу впродовж 30 хвилин перед тим, як згодуєте свиням. Корми для свиней також треба проварювати;
  • щодня оглядайте свиней. Якщо виникла підозра, що вони захворіли, –обов’язково повідомте фахівця державної лікарні ветеринарної медицини;
  • пам’ятайте, що рано чи пізно інфіковане вірусом АЧС м’ясо, яке заморозили в холодильнику, чи сало, яке закрили в банки, може стати причиною наступного спалаху захворювання, адже вірус у них житиме впродовж тривалого часу.

Дотримання цих правил допоможе уникнути поширення АЧС.

Гайсинське районне управління

Держпродспоживслужби у Вінницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних