Пошук

Вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років

Дата: 26.11.2021 13:44
Кількість переглядів: 368

Фото без описуДо 88-х роковин  Голодомору в Україні, 26 листопада відбулися заходи по вшануванню памяті  жертв  Голодомору 1932 - 1933 років.  В заходах взяли участь сільський голова К. Ременюк, секретар сільської ради Л. Іванченко, керуюча справами В. Піган, начальники та працівники відділів, комунальних закладів та установ, працівники апарату сільської ради, місцевий  житель, громадський активіст  Возний  Д.

Голодомор – це геноцид Українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом з наміром  знищити, цілком чи частково, українську націю. Ця  кваліфікація випливає із Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року “Про запобігання злочину геноциду і покарання за нього” та Закону України “Про Голодомор 1932–1933 років в Україні” від 2006 року. Способом реалізації геноциду став штучний масовий голод, організований керівництвом комуністичної партії  Радянського Союзу та Радянської України, що спричинив загибель мільйонів українців на території Української СРР.

Метою заходу є вшанування  жертв Голодомору в Україні та збереження пам'яті про геноцид українців комуністичним режимом в 1932–1933 році.  «Навіть через майже 90 років Голодомор має безліч «білих плям» та не до кінця досліджених тем – спротив комуністичній політиці, рятівники людей під час геноциду, діти, як найвразливіша категорія жертв штучного голоду.  Саме тому цьогорічна інформаційна кампанія з вшанування жертв Голодомору 1932–1933 років присвячується дітям, які стали жертвами «людиноненависницької» політики більшовиків. Близько 1,5 мільйона дітей до 10 років загинули внаслідок штучного голоду. Ті ж з дітей, хто вижили, стали носіями шокуючого досвіду та правди, яку десятиліттями намагалася приховати радянська пропаганда. Їхні історії, свідчення, життєвий досвід – це неоціненний внесок в збереження національної пам'яті українського народу, невід’ємна складова пізнання Голодомору як одного з найжахливіших злочинів проти людства у XX столітті» (за матеріалами голови Українського інституту національної пам'яті Антона Дробовича).

Закликаємо  долучитися до акції “Запали Свічку пам'яті”. 27 листопада, після 16:00 засвітити свічку і залишити її на підвіконні в пам'ять про мільйони замучених голодом українців



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних