Пошук

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо створення  Торканівської філії комунального закладу «Цибулівський ліцей» Ободівської сільської ради  

Дата: 02.07.2024 16:11
Кількість переглядів: 83

Фото без опису 1. Найменування організатора громадського обговорення: Відділ освіти, культури, молоді, спорту, туризму  Ободівської сільської ради.

2. Ініціатор громадського обговорення:  Відділ освіти, культури, молоді, спорту, туризму  Ободівської сільської ради.

3. Мета: врахування думки жителів Ободівської сільської територіальної громади щодо створення Торканівської філії комунального закладу «Цибулівський ліцей» Ободівської сільської ради.

 

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»:

- рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник;

- мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади;

- розвиток мережі комунальних початкових шкіл, гімназій забезпечують районні, міські, сільські, селищні ради.

У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника.

          Згідно з Конституцією України (ст. 143):

«Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції».

Період реформ, розпочатий державою, поставив питання реорганізації та закриття шкіл у сільській місцевості. Ця проблема гостра для всієї України і є результатом демографічної кризи, яка спостерігається в державі. З кожним роком кількість учнів в українських школах скорочується, тому й не дивно, що чимало закладів освіти стали напівпорожніми.

Головне у закладі освіти – це якість знань, рівень підготовки учнів,    вміння набувати навиків спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські навики, мати можливість повноцінного розвитку своїх здібностей  та творчої майстерності. Бо тільки у конкурентному учнівському середовищі   у дітей є мотивація до кращих результатів у навчанні. 

Значною проблемою залишається утримання та належне функціонування шкіл із малою наповнюваністю учнів.

        Відповідно до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 січня  2015 року № 6 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 05 березня   2024 року №245): «За рахунок субвенції не здійснюється              з 1 вересня 2025 року фінансування закладів загальної середньої освіти (крім закладів початкової школи та приватних закладів загальної середньої освіти), кількість учнів у яких становить менше 45 осіб».

У Комунальному закладі «Торканівська гімназія» Ободівської сільської ради навчається 38 учнів:

 

Клас

1-й

2-й

3-й

4-й

5-й

6-й

7-й

8-й

9-й

Всього

Учні

3

2

3

0

9

3

6

5

4

35

 

Проведений аналіз показав, що на сьогодні єдиним оптимальним вирішенням  є реорганізація закладу шляхом приєднання до КЗ «Цибулівський ліцей»за територіальною близькістю, оскільки немає можливості організувати підвіз дітей до іншого закладу через складний рельєф місцевості. У разі прийняття  такого рішення школярі і надалі навчатимуться у стінах рідної школи, проте входитимуть до складу мережі КЗ «Цибулівський ліцей». Стаючи філією КЗ «Торканівська гімназія» втратить статус юридичної особи, усе майно, матеріальні цінності та земельна ділянка закладу будуть закріплені на правах оперативного управління за КЗ «Цибулівський ліцей». Працівники закладу будуть звільнені з КЗ «Торканівська гімназія» та працевлаштовані у КЗ «Цибулівський ліцей».

 

4.Формат проведення громадського обговорення: пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: 24353, вул. Дружби, будинок 20, с. Ободівка, Гайсинськй район, Вінницька область (Відділ освіти, культури, молоді, спорту, туризму  Ободівської сільської ради). Публічне громадське обговорення передбачатиме проведення на базі закладу загальної середньої освіти громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю і колективом закладу із дотриманням усіх заходів безпеки.

До участі в обговоренні запрошуються мешканці Ободівської сільської територіальної громади у термін з 01 липня 2024 року  по 30 червня 2025 року.

5. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:  24353, вул. Дружби, будинок 20, с. Ободівка, Гайсинськй район, Вінницька область (Відділ освіти, культури, молоді, спорту, туризму  Ободівської сільської ради), електронна адреса: vokmst@obodivska-gromada.gov.ua.

6. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: СЛІДЕНКО  Ольга Анатоліївна – начальник Відділ освіти, культури, молоді, спорту, туризму  Ободівської сільської ради,      тел. 096 386 66 92.

7. Строк  і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення,  уза-гальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором протягом 15 днів після закінчення строку подання пропозицій.  Після узагальнення висловлених пропозицій та 

проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обго-ворення на сайті Ободівської сільської ради .

Проєкт рішення "Про реорганізацію Комунального заклад, «Торканівська гімназія»  Ободівської сільської  ради шляхом приєднання, створення філії та закріплення майна за закладом на праві оперативного управління" doc

 

Запрошуємо всіх охочих взяти участь в обговоренні проєкту рішення, що буде винесено на розгляд сесії Ободівської сільської ради .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних