Пошук

Поліція закликає всіх жителів району вчасно реагувати на сигнали повітряної тривоги

Дата: 27.08.2024 08:28
Кількість переглядів: 75

Фото без опису Шановні жителі Гайсинського району! Нагадуємо, що під час оголошення повітряних тривог, необхідно дотримуватися встановлених заходів безпеки:

1) перебуваючи вдома:

- ввімкнути приймач радіотрансляційної мережі, телевізор, радіоприймач і уважно прослухати інформацію;

- при можливості попередити сусідів і одиноких людей, що мешкають поруч;

- закрити вікна, вимкнути усі електричні прилади та нагрівальні прилади, перекрити квартирний газовий вентиль, загасити печі, вимкнути світло;

- швидко одягнутися та одягти дітей, перевірити наявність пришитих з внутрішньої сторони одягу у дітей дошкільного віку нашивок, на яких зазначено: прізвище, ім’я, по батькові, адреса, вік, номер домашнього телефону;

- взяти індивідуальні засоби захисту, завчасно підготовлений запас продуктів і води, особисті документи, кишеньковий ліхтар та найкоротшим шляхом прямувати до найближчої захисної споруди. У разі відсутності в радіусі 500 м від будинку захисної споруди використовуйте для укриття підвальне приміщення під будинком.

- зайняти місце у захисній споруді та виконувати вимоги старшого (коменданта): не палити, не смітити, голосно не розмовляти, дотримуватися спокою і порядку, обов'язково допомагати дітям, літнім людям та особам з інвалідністю;

- уважно слідкувати за розпорядженнями та сигналами оповіщення.

2) перебуваючи на роботі:

- виконати заходи, передбачені на цей випадок Планом реагування та Інструкцією, діяти за вказівками керівництва суб’єкта господарювання;

3) перебуваючи у громадському місці:

- вислухати вказівки адміністрації громадського місця та діяти у відповідності з ними (йти в зазначені сховища або укриття).

 

Щодо криміногенної ситуації, у період з 19 по 25 серпня 2024 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 627 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події, з них 44 злочини мають ознаки кримінальних правопорушень, в тому числі: 1 - злочин у сфері обігу наркотичних засобів, 3 - шахрайства, 4 – факти нанесення тілесних ушкоджень, 1 –ДТП з травмованими, 1 – крадіжка, 1 – факт зґвалтування, 1 – факт вбивства та інші.

23 серпня до відділу поліції № 1 Гайсинського районного управління зі заявою звернувся житель Джулинської ТГ, в якій йшлось про те, що до нього зателефонувала невідома особа та представилась працівником «ОТР-банку». Під час спілкування, заявник надав співрозмовнику код-підтвердження, який надійшов йому смс-повідомленням, після чого з його карткового рахунку «ОТП-банк» було знято кошти в сумі 57835 грн. За фактом шахрайства розпочате кримінальне провадження, передбачене ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від трьох до п’яти років позбавлення волі.

22 серпня в одному з сіл Чечельницької територіальної громади чоловік повідомив до поліції, що випадково виявив тіло пораненої жінки. Як з’ясувалось, заявник сам смертельно поранив потерпілу, після чого викликав поліцію аби відвести від себе підозру. Стало відомо, що 66-річний підозрюваний у власному будинку розпивав алкогольні напої зі своєю знайомою, 39-річною місцевою жителькою, під час чого між ними відбулась сварка. Чоловік пішов до свого сусіда та потайки взяв незареєстровану зброю, з якої вистрелив в груди потерпілій. Від отриманого поранення жінка загинула. Після злочину зловмисник повернув рушницю на місце. Речові докази – мисливську рушницю та гільзу, правоохоронці вилучили. Фігуранта затримали у процесуальному порядку. За процесуальним керівництвом Бершадського відділу поліції Гайсинської окружної прокуратури, слідчі відділення поліції № 1 Гайсинського районного управління повідомили затриманому про підозру за ст. 115 КК України (умисне вбивство). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

За вказаний період, поліцейські виявили 22 випадки керування водіями у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння та склали протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП. З них: відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 8; відділення поліції № 1 (смт. Теплик) – 5; Гайсинське РУП – 3; відділення поліції № 2 (смт. Тростянець) – 3; відділення поліції № 3 (м. Ладижин) – 3.

Пам’ятайте, якщо ви виявили підозрілих осіб, які можуть бути причетними до співпраці з окупаційними військами, колабораційної, диверсійної, терористичної та іншої діяльності, спрямованої проти України - негайно телефонуйте на гарячу лінію «102».

 

 

Начальник Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

майор поліції                                                                    Олександр ДАДИКІН

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних